Ειδήσεις

Ημερίδα στη μνήμη των Δημήτρη Βουρβαχάκη & Βαγγέλη Κελαράκη

Και όμως είναι κάποια πράγματα που δεν αλλάζουν ποτέ, όπως η απώλεια, οι μνήμες, η απουσία και η αγάπη. Και οι παρακαταθήκες. Όσο τα διαφυλάσσεις αυτά σωστά τόσο κείνοι που φεύγουν συνεχίζουν να ζουν δίπλα μας. Απλά με έναν άλλο τρόπο. Όπως ο Βαγγέλης και ο Δημήτρης.

Για τρίτη χρονιά φέτος ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης "Ευάγγελος Κελαράκης", διοργανώνει την Παρασκευή 11-12-2015 και ώρα 15.30 τα Ζίννια 2015 μια ημέρα μνήμης εφάμιλλη των αξιών τους.

Μια ημερίδα που συνδυάζει την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό, την προσφορά. Με θέμα την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), την πνιγμονή από ξένο σώμα και τη θέση ανάνηψης-ασφαλείας, καλούμε κάθε ηλικία και κάθε επαγγελματική ομάδα να εκπαιδευτεί δωρεάν στο πώς μπορούμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Μόνο με γνώση και χωρίς κανένα ιατρικό υλικό.

Στην ημερίδα επίσης γίνεται ένα αφιέρωμα στο ΕΚΑΒ και στο ρόλο του στην κοινωνία και στο χώρο της υγείας.

«Παράλληλα φέτος», αναφέρει ο Σύλλογος «δίνουμε όλοι μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς και σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του ΠΑΓΝΗ, στο χώρο της εκδήλωσης γινόμαστε δότες μυελού των οστών. Μια διαδικασία ανώδυνη, απλή αλλά ταυτόχρονα σωτήρια και ελπιδοφόρα.

»Τέλος για μια ακόμα φορά ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εκείνους που άμεσα και χωρίς κανένα όφελος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας συμμετέχοντας και βοηθώντας με οποιονδήποτε τρόπο».

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση - Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή- Θέση Ανάνηψης πρέπει να προεγγραφούν. Θα υπάρξει συγκεκριμένος αριθμός συμμετοχών.

Σχόλια