default-image

Κατά της συναίνεσης με Αλ.Τσίπρα οι Τζιτζικώστας-Γεωργιάδης

Ελλάδα
Κατά της συναίνεσης με Αλ.Τσίπρα οι Τζιτζικώστας-Γεωργιάδης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κάθε προοπτικής πολιτική συναίνεση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τάχθηκαν ενάντια δύο εκ των υποψηφίων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σε δηλώσεις τους στο ραδιοσταθμό ΒήμαFM ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ως πρώτη προτεραιότητα να φύγει ο κ. Τσίπρας διότι τον θεωρεί επικίνδυνο. Πρόσθεσε δε πως «δεν κινδυνεύει με άμεση χρεοκοπία σήμερα η χώρα, οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί και τα ομόλογα έχουν πληρωθεί. Δεν είμαστε τον Αύγουστο, όταν θα χρεοκοπούσαμε τη Δευτέρα. Αλλά Τσίπρας delenda est. Πρέπει να φύγει. Όσο μένει, δεν πάμε να ψηφίζουμε προαπαιτούμενα και μνημόνιο; Δεν γύρισε η οικονομία στην ύφεση; Δεν δόθηκαν οι τράπεζες κοψοχρονιά; Δεν κινδυνεύουμε τώρα να βγούμε από τη Συνθήκη Σένγκεν; Τι να τα κάνω τα προαπαιτούμενα; Τα θέλω να τα ψηφίζω για να μείνουμε στην Ευρώπη. Εάν είναι να τα ψηφίζω και να βγω από την Ευρώπη, να τα βράσω».

Επίσης δήλωσε «μνημονιακός» και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση «για να μην κάνει μεταρρυθμίσεις, τις ανταλλάσσει με φόρους και ο μόνος λόγος που δεν έχει εξεγερθεί ο κόσμος είναι διότι είναι κουρασμένος και διότι δεν βλέπει εναλλακτική λύση».

Προσέθεσε πως αν ο ίδιος γίνει τελικά αρχηγός της ΝΔ θα δώσει τόσο γρήγορα τόση ταχύτητα και ενέργεια στη Ν.Δ., «η οποία δυστυχώς κοιμάται όρθια».

«Λυπάμαι που το λέω αυτό, αλλά δεν μπορεί να δίνει τις τράπεζες κοψοχρονιά ο Τσίπρας και να το μαθαίνει η ελληνική κοινωνία από δέκα εκπομπές που κάνω και να ξυπνάει η ΝΔ μετά από 10-15 μέρες... Θα δώσω λοιπόν τόση ταχύτητα και τόση ενέργεια στη Ν.Δ. που όχι μόνο δεν θα θέλει να φύγει κανένας, αλλά επιπλέον θα αντιστραφεί πλήρως το κλίμα πολύ γρήγορα, διότι οι ιδέες στη ΝΔ είναι φρέσκιες και κυρίαρχες παντού», κατέληξε.

Απ. Τζιτζικώστας: Λογικό ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει συρρικνωμένη Ν.Δ.

Από την πλευρά του ο κ. Τζιτζικώστας υποστήριξε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ -και είναι λογικό- επιθυμεί μια ΝΔ συρρικνωμένη, που δεν θα αλλάξει, δεν θα μπορέσει να χτίσει ξανά την αξιοπιστία της και την εμπιστοσύνη με την κοινωνία, που θα είναι συσπειρωμένη μεν, αλλά σε χαμηλά ποσοστά. Εάν οι φίλοι νεοδημοκράτες και φίλοι της παράταξης το βράδυ της 20ής Δεκεμβρίου με εκλέξουν αρχηγό, να ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμπορευθεί η ΝΔ με τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει περίπτωση. Απολύτως καμία. Ακριβώς διότι η πορεία της χώρας είναι σε κίνδυνο όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Επέκρινε την αντιπολιτευτική προεκλογική τακτική του Β. Μεϊμαράκη λέγοντας «λέγαμε ότι είναι ψεύτης [σ.σ. ο Α. Τσίπρας] και αναξιόπιστος το πρωί και το απόγευμα λέγαμε να πιούμε καφέ στην Κουμουνδούρου και το βράδυ του δίναμε απλόχερα τη θέση του αντιπροέδρου, εάν είχαμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ. Αυτά μπέρδεψαν τον κόσμο».

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην Ειδομένη και τα σενάρια εξόδου από τη Συνθήκη Σένγκεν είπε πως «η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ξεκάθαρα γιατί απέρριψε την πρόταση αποστολής 400 ανθρώπων της Frontex, οι οποίοι θα ενίσχυαν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ και γιατί επιμένει να μη χρησιμοποιεί δυνάμεις της Frontex και μηχανήματα για την καταγραφή δακτυλικών αποτυπωμάτων προσφύγων και μεταναστών... Η στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, με αποτέλεσμα τώρα που κλείνουν τα σύνορα παντού η Ελλάδα να μην κινδυνεύει να γίνει απλώς αποθήκη ψυχών, αλλά -κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο- και τρομοκρατών».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο η ΝΔ να στηρίξει την κυβέρνηση είπε ότι «η ΝΔ δεν πρόκειται να στηρίξει αυτήν την κυβέρνηση, γιατί είναι επικίνδυνη και αυτό που θα πρέπει να κάνει είναι είτε να βρει τα δεκανίκια που ψάχνει σε άλλες κοινοβουλευτικές δυνάμεις είτε, αν δεν τα βρει, να συζητήσουμε για μια κυβέρνηση οικουμενική, αυτό θα πρέπει να γίνει σε μια βάση προγραμματική κοινή, χωρίς τον κ. Τσίπρα, χωρίς αυτούς τους επικίνδυνους υπουργούς. Άρα, μιλάμε για μια πολύ διαφορετική εικόνα. Δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε ως ΝΔ και εφόσον είμαι ο αρχηγός της από τις 20 Δεκεμβρίου και μετά σ' αυτήν την καταστροφική πολιτική. Τελεία και παύλα. Και καλώ και τους τρεις συνυποψηφίους να το ξεκαθαρίσουν, τη θέση τους απέναντι στο ενδεχόμενο συναίνεσης».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News