default-image

"Είναι αλήθεια ότι κινδυνεύουμε να βγούμε από τη Σένγκεν;"

Ελλάδα
"Είναι αλήθεια ότι κινδυνεύουμε να βγούμε από τη Σένγκεν;"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σέγκεν»; Το ερώτημα αυτό θέτει με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στους αρμόδιους υπουργούς αναπληρωτές Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Νίκο Τόσκα και κ. Ιωάννη Μουζάλα.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης ζητάει να ενημερωθεί από τους δυο υπουργούς σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, καθώς και αν γνωρίζουν για το εάν η έκθεση προόδου της ευρωπαϊκής επιτροπής που θα παρουσιαστεί στο επικείμενο ευρωπαϊκό συμβούλιο στις 17 και 18 Δεκεμβρίου θα είναι θετική για τη χώρα μας.

Ακολουθεί η επίκαιρη ερώτηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους υπουργούς αναπληρωτές Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής:

«Σύμφωνα με το Κοινό Ανακοινωθέν της 25ης Οκτωβρίου η Ελλάδα δεσμεύτηκε (σημεία 5 και 13 της από 25.10.2015 Ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) να δημιουργήσει συνολικά 50.000 θέσεις υποδοχής προσφύγων, με την οικονομική συνδρομή της Ε.Ε., εκ των οποίων οι 30.000 έπρεπε να δημιουργηθούν ως το τέλος του 2015. Επιπλέον ανέλαβε την υποχρέωση για τη δημιουργία επιπλέον 20.000 θέσεων υποδοχής, με την παροχή επιδοτήσεων ενοικίου, την ενίσχυση της διαχείρισης των εξωτερικών χερσαίων συνόρων και την καλύτερη συνεργασία με την Frontex. Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτώνται οι κ. αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής:

-Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η Ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να διασφαλίσει την τήρηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε;

-Η έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα παρουσιαστεί στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο 17 και 18 Δεκεμβρίου, σε σχέση με την υλοποίηση των ανωτέρω δεσμεύσεων, θα είναι θετική για τη χώρα μας;

-Ευσταθούν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται ευρέως στον ελληνικό και διεθνή τύπο περί πιθανής αποβολής της Ελλάδας από τη Συνθήκη Σένγκεν λόγω μη τήρησης των δεσμεύσεων που η Ελληνική Κυβέρνηση ανέλαβε στη Σύνοδο Κορυφής της 25ης Οκτωβρίου 2015»;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News