default-image

Κατασχετήριο του Δήμου προκάλεσε τρικυμία σε ΟΛΗ και λιμάνι

Κρήτη
Κατασχετήριο του Δήμου προκάλεσε τρικυμία σε ΟΛΗ και λιμάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Τρικυμία" στο Λιμάνι και στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου, ο οποίος ειδοποιήθηκε από την τράπεζα για κατασχετήριο από το Δήμο Ηρακλείου ύψους 1.850.000 ευρώ, το οποίο αφορά χρέος που βεβαίωσε η Λότζια για τέλη ηλεκτροδότησης της χερσαίας ζώνης, τη τελευταία πενταετία.

Ο κ. Μπρας, ο οποίος με έκπληξη ενημερώθηκε για το κατασχετήριο ύψους 1.850.000 ευρώ από την τράπεζα, το οποίο αφορά τέλη ηλεκτροδότησης της χερσαίας ζώνης, την τελευταία πενταετία, καταγγέλλει ότι «η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Οργανισμού Λιμένος από τον Δήμο Ηρακλείου, βάζει "βόμβα" στη λειτουργία του λιμανιού»

Κραυγή αγωνίας που εξέφρασε ο Γιάννης Μπρας και στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι «ο δήμος επίσπευσε διαδικασίες την ώρα που εκκρεμεί δικαστική απόφαση για το επίμαχο ζήτημα των τελών».

Δεν υπήρχε σκοπιμότητα στη χρονική συγκυρία, υποστηρίζει ο Γιώργος Καραντινός, ο οποίος σημείωσε ότι θα προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι δημότες από τις οφειλές του ΟΛΗ, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του Διευθύνοντος Συμβούλου ως επικοινωνιακό τέχνασμα χωρίς αντίκρισμα.

Ανακοπή του κατασχετηρίου άσκησε ο ΟΛΗ, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κινηθεί δικαστικά εναντίον του δήμου για τη διεκδίκηση εκατομμυρίων ευρώ που δαπάνησε ο Οργανισμός για την καθαριότητα των χώρων του αλλά και για τον ηλεκτροφωτισμό τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News