default-image

Σε απεργία όλη η Ελλάδα

Ελλάδα
Σε απεργία όλη η Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παραλύει για άλλη μια φορά η χώρα αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου λόγω της νέας 24ωρης γενικής, πανελλαδικής απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Η απεργιακή κινητοποίηση γίνεται λίγες μόλις ημέρες μετά την προηγούμενη 24ωρη κινητοποίηση, με τους απεργούς να εκφράζουν την αντίδρασή τους απέναντι στην ισοπέδωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προωθείται και στον προϋπολογισμό που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.

Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν από σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία θα απεργήσουν οι δημοσιογράφοι. Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, θα απεργήσουν την προηγούμενη της κηρυχθείσας απεργίας από τις 6:00 της Τετάρτης έως τις 6:00 της Πέμπτης. Επίσης, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν προκηρύξει 24ωρη πανυγειονομική απεργία για σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ θα συμμετάσχουν και στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ για αύριο Πέμπτη. Τη συμμετοχή της στην απεργία της Πέμπτης έχει ανακοινώσει και η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου.

Στο Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία, καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στη συγκέντρωση που έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 10 το πρωί στο ΕΚΗ. Παράλληλα το ΠΑΜΕ Ηρακλείου καλεί τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και μετά στην κινητοποίηση-συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης στη ΒΙ.ΠΕ. Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας ανακοίνωσαν μεταξύ άλλων η ΠΑΣΕΒΕ Ηρακλείου και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου. Ωστόσο, στην πανελλαδική 24ωρη απεργία στις 3 Δεκεμβρίου θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ΠΝΟ. Συνεπώς, όπως ανακοινώθηκε, τα πλοία όλων των κατηγοριών ακινητοποιούνται στα λιμάνια όλης της χώρας από τη 00:01 τα ξημερώματα της Πέμπτης έως τις 23:59 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Αλλαγές στα δρομολόγια  

Λόγω της απεργίας και συμμετοχής της ΠΝΟ σε αυτή, η MINOAN LINES γνωστοποιεί στο επιβατικό κοινό ότι αύριο Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου τα δρομολόγια των πλοίων της εταιρείας από τα λιμάνια του Ηρακλείου, του Πειραιά και της Πάτρας θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:

Γραμμή Ηράκλειο-Πειραιάς

• Ηράκλειο-Πειραιάς (H/S/F Festos Palace)

Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου στις 21:30 με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά

• Πειραιάς-Ηράκλειο (H/S/F Knosos PALACE)

Αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά μόλις επιτραπεί ο απόπλους, με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου

Γραμμή Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα/Τεργέστη

·Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα (Cruise Olympia)

Αναχώρηση από το λιμάνι της Πάτρας, μόλις επιτραπεί ο απόπλους, με τη λήξη της απεργίας, μέσω Ηγουμενίτσας, με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται πριν την αναχώρησή τους στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα κεντρικά γραφεία των ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ, μέσω των πανελλαδικών αριθμών 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο) & 18175 (από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο), στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο 2810/229.602, Πειραιάς 210/41.45.744, Αθήνα 210/33.76.910, Πάτρα 2610/426.000, Ηγουμενίτσα 26650/24.404, Αγκώνα: +39 071/201.708, Τεργέστη: +39 040/98.96.556 & +39 040/360.333) και στα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Τη συμμετοχή της στην απεργιακή κινητοποίηση και στη συγκέντρωση που θα γίνει στο ΕΚΗ ανακοίνωσε και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ).

Το ΕΚΑΒ

Με τη σειρά του, το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ & Εθελ. Αιμοδοτών ενημερώνει ότι συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που έχει προκηρύξει η ΠΟΠΕΚΑΒ και πιο συγκεκριμένα απέχει από τις δευτερογενείς διακομιδές (εξιτήρια, επανεξετάσεις) κατά τις ημερομηνίες 2, 3, 4 & 7 Δεκεμβρίου. Σημειώνοντας ωστόσο ότι τα επείγοντα περιστατικά θα πραγματοποιούνται κανονικά. Την ίδια ώρα, να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, στις 3 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην πλ. Ελευθερίας καλεί τα μέλη του και τους εργαζομένους το Σωματείο Επιπλοξυλουργών Ν. Ηρακλείου.

Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη Πανελλαδική-Πανεργατική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου την Πέμπτη.

Εκπαιδευτικοί

«Κανένας για δουλειά, όλοι στην απεργία και τις διαδηλώσεις» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιεράπετρας «Μ. Λιουδάκη», που καλεί τους εκπαιδευτικούς του κλάδου στην απεργιακή συγκέντρωση της Πέμπτης στην πλατεία Ελευθερίας (άγαλμα Ηρώων).

Παραγωγοί

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Επαγγελματιών Πολτών Λαϊκών Αγορών και Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πολτών Λαϊκών Αγορών ανακοινώνουν ότι συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 3 Δεκεμβρίου, ενάντια στα σκληρά μέτρα των νέων μνημονιακών πολιτικών και την επίθεση της κυβέρνησης στην κοινωνική ασφάλιση, καλώντας κάθε επαγγελματία και παραγωγό πωλητή να συμμετάσχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Κεντρική συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Κλαυθμώνος και η προσυγκέντρωση μισή ώρα νωρίτερα στη συμβολή των οδών Σταδίου και Πεσματζόγλου. Το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στις 10 το πρωί στην Ομόνοια, ενώ ο Σύλλογος Αυτοαπασχολουμένων-Επαγγελματιών-Εμπόρων καλεί τα μέλη του να κατεβάσουν τα ρολά των καταστημάτων τους, να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και να διαμαρτυρηθούν για τη δραστική μείωση των συντάξεων στα όρια του επιδόματος φτώχιας.

Στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να υπολειτουργήσουν και οι υπηρεσίες του δημόσιου τομέα ενώ δυναμική θα είναι η παρουσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που αντιτάσσεται στα σχέδια για ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών καθαριότητας και διεκδικεί κατοχύρωση του ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών και άρση της πλήρους απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στους δήμους. Τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου αποφασίζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Όπως είναι φυσικό η απεργία θα φέρει μεγάλες αλλαγές και στα μέσα μαζικής μεταφοράς με πολλά δρομολόγια να ακυρώνονται και να αλλάζουν ώρες εκτέλεσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News