default-image

Το 8ο Δημοτικό επισκέφτηκαν οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας- Παιδείας

Ελλάδα
Το 8ο Δημοτικό επισκέφτηκαν οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας- Παιδείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με περισσότερες δράσεις και πρωτοβουλίες συνεχίζεται η εκστρατεία του δήμου Ηρακλείου για ακόμα μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στο θέμα της ανακύκλωσης και ανάπτυξης της οικολογικής συνείδησης σε όλες τις ηλικίες και ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές, με ενημερωτικές εκδηλώσεις στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αντιδήμαρχοι Καθαριότητας κ. Γιάννης Ρασούλης και Παιδείας κ. Μαρία Καναβάκη επισκέφθηκαν σήμερα το 8ο Δημοτικό Σχολείο στο κέντρο της πόλης όπου τους υποδέχτηκε η διευθύντρια του σχολείου κ. Πόπη Λεβέντη, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα οφέλη της ανακύκλωσης.

«Χάρις στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, τα παιδιά είναι ενημερωμένα και με αυξημένη περιβαλλοντική ευαισθησία, ωστόσο αυτό πρέπει να καλλιεργηθεί ακόμα περισσότερο και αυτά με τη σειρά τους να επιμένουν στην ανακύκλωση μέσα στο οικογενειακό αλλά και φιλικό περιβάλλον τους», δήλωσαν οι αντιδήμαρχοι.

«Η εφαρμογή σε σχολεία έχει τη μεγάλη σημασία της έγκαιρης ευαισθητοποίησης, αλλαγής νοοτροπίας και συνηθειών και μετέπειτα διαφορετικής πρακτικής στην καθημερινότητα. Σημερινοί μαθητές γίνονται αυριανοί πολίτες», επεσήμαναν οι κ. Ρασούλης και η κ. Καναβάκη προσθέτοντας ότι πρέπει να υπενθυμίζουν στους μεγαλύτερούς τους τα οφέλη της αλλά και να ευαισθητοποιηθούν ακόμα περισσότερο σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Παρόμοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλα σχολεία του Ηρακλείου όπως έγινε και την περσινή σχολική χρονιά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News