default-image

ΓΓΔΕ: Ρυθμίστε τα χρέη σας, διαφορετικά... κατασχέσεις

Οικονομία
ΓΓΔΕ: Ρυθμίστε τα χρέη σας, διαφορετικά... κατασχέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ξεπαγώνουν" οι κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για οφειλές στο δημόσιο, με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προχωρά σε σχετική ανακοίνωση, καλώντας τους οφειλέτες να προχωρήσουν άμεσα σε ρύθμιση, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα έρθουν αντιμέτωποι με αναγκαστικά μέτρα ρύθμισης.

Πρόκειται για κατασχέσεις που είχαν προσωρινά "παγώσει" λόγω της επιβολής των capital control, ενώ σε ότι αφορά στις κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις, το δίχτυ προστασίας είναι μέχρι το ύψος των 1.000 ευρώ.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, 40.000 μικρομεσσαίοι επιχειρηματίες σε όλη τη χώρα έχασαν τη ρύθμιση λόγω οικονομικής αδυναμίας, με την ΟΕΒΕΝΗ να προχωρά άμεσα σε ένα νέο κύκλο επαφών προκειμένου να μπει φραγμός στην καταστροφική, όπως είπαν, διαδικασία των κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών.

Μόνο τα κατασχετήρια στην Εφορία του Ηρακλείου ξεπερνούν τα 12.500 από τις αρχές του έτους, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Μανόλης Ρολάκης.

Ειδικότερα η εφορία μπορεί να κατασχέσει:

- Έως και το 100% του μισθού ή της σύνταξης για το τμήμα που υπερβαίνει τα 1.500 ευρώ μηνιαίως.

Για το τμήμα από 1.000 έως 1.500 μπορεί να κατασχέσει το 50%. 

Έτσι από έναν μισθωτό με μηνιαίο μισθό 1.300 ευρώ μπορεί να κατασχέσει κάθε μήνα 150 ευρώ.

- Έως και το 100% τραπεζικού υπολοίπου πάνω από 1.250 ευρώ. Για παράδειγμα ένας φορολογούμενος που διαθέτει σε τραπεζικό λογαριασμό 1.500 ευρώ μπορεί να δει, εφόσον χρωστάει στην εφορία, τα 250 ευρώ να κατάσχονται.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων καλεί τους οφειλέτες του δημοσίου να καταφύγουν σε ρύθμιση των οφειλών τους και να υποδείξουν τον ακατάσχετο λογαριασμό μέχρι 1.250 ευρώ.

Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News