default-image

"Το γαρ πολύ της θλίψεως…"

Κρήτη
"Το γαρ πολύ της θλίψεως…"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«"Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννάει παραφροσύνη". Αντιπαρερχόμαστε ανούσιες πομφόλυγες του κ. αντιδημάρχου Xάρη Μαμουλάκη, που στη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της αδράνειας επί 16 μήνες, με αποτέλεσμα την απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ, φτάνει μέχρι του σημείου να εμφανίζεται περίπου και ως υποστηρικτής του εργολάβου», απαντά η παράταξη "Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες" στα όσα αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Μελετών Συντήρησης και Αυτεπιστασίας, κ. Χάρης Μαμουλάκης για το Πολυδυναμικό Κέντρο (ΚΔΑΠ ΑμεΑ). 

Το πλήρες κείμενο της απάντησης:

«Προφανώς η παρελθούσα επαγγελματική του ενασχόληση στο χώρο των έργων ιδιωτικώς, του έχει δημιουργήσει σύγχυση, ως προς τις αρμοδιότητες του σήμερα.  Ένας αντιδήμαρχος, που έχει εγκατεστημένο εργολάβο σε ενταγμένο έργο στο ΕΣΠΑ, δεν σπεύδει να δικαιολογήσει την άρνηση του να το εκτελέσει και πολύ περισσότερο μετά την απένταξη  του έργου να τον αποζημιώσει κιόλας, για έργο που δεν εκτελέστηκε με ευθύνη του ίδιου του αντιδημάρχου, που επί 16 μήνες αδιαφόρησε για την εξέλιξη της υπόθεσης. 

»Κύριε αντιδήμαρχε, αν για εσάς όπως αναφέρετε « μερικές φορές η σιωπή είναι χρυσός» είναι δικό σας θέμα. Για εμάς η σιωπή σε θέματα ελέγχου και κριτικής που άπτονται του δημόσιου συμφέροντος, ως εκ του θεσμικού μας ρόλου, της μείζονος αντιπολίτευσης, που μας έταξαν οι δημότες του Ηρακλείου, θα αποτελούσε «συνενοχή» στην απώλεια ενός τόσο σημαντικού έργου κοινωνικής πολιτικής, ειδικά για τους συνδημότες μας με αναπηρία. 

»Στο παραλήρημα προς τον επικεφαλής της παράταξης μας, δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε και εδώ είναι  που πρέπει να σας πούμε πως "η σιωπή είναι χρυσός... όταν τα λόγια δεν έχουν νόημα...". 

»Κατά συνέπεια εξηγήστε πειστικά, πως χάσατε ένα τόσο σημαντικό έργο, ενταγμένο επί των ημερών μας  στο ΕΣΠΑ και αφήστε τις υποδείξεις προς  όσους ασκούν κριτική και έλεγχο, εκτός αν πιστεύετε ότι θα αυτά θα πρέπει να απαγορευτούν. Κατά τα άλλα, «στη δύση, η σκιά πολλών μεγαλώνει  και θαρρούν ότι όσο μεγαλώνει η σκιά τους μεγαλώνει και το μπόι τους». 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News