default-image

Το Λύκειο Καστελλίου "συναντά" την Σμύρνη

Κρήτη
Το Λύκειο Καστελλίου "συναντά" την Σμύρνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η β'φάση του προγράμματος e-Twinning που ανέλαβε να  υλοποιήσει το  Λύκειο Καστελλίου σε  συνεργασία με  σχολείο της Σμύρνης (Τουρκία). Η α'φάση υλοποιήθηκε από 1 έως 5 Μαΐου 2015 στη Σμύρνη την οποία επισκέφτηκαν 7 μαθητές και μία συνοδός, η εκπαιδευτικός κ. Μάριον Πολίτη (καθηγήτρια Γαλλικών), φιλοξενούμενοι από 5 μαθητές Λυκείου και μία εκπαιδευτικό αντιστοίχως.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του διευθυντή του Γενικού Λυκείου Καστελλίου κ. Εμμανουήλ. Μ. Θεοδωρομανωλάκης:

«Οι μαθητές από την Τουρκία έφθασαν στο Καστέλλι την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και έτυχαν θερμής υποδοχής από τους μαθητές του σχολείου μας, παρουσίας και της σχολικής συμβούλου υπεύθυνης επιστημονικής και παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας κ. Ελένης Πουλλά. Ξεναγήθηκαν στους  χώρους του σχολείου και συμμετείχαν σε διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες στα πλαίσια του προγράμματος (κοινές ελληνικές και τουρκικές λέξεις). Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής τους στο Καστέλλι  είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τις ομορφιές της περιοχής μέσα από μια σύντομη περιήγηση και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και τον πολιτισμό του τόπου μας. Επισκέφτηκαν μάλιστα παραδοσιακές τοπικές επιχειρήσεις παραγωγής αγγειοπλαστικών και παραγωγής και εμφιάλωσης λαδιού στο Θραψανό για να γνωρίσουν κάποια από τα βασικά προϊόντα του τόπου μας. Επιπλέον, επισκέφτηκαν το δημαρχείο του δήμου Μινώα Πεδιάδος και συνάντησαν τον δήμαρχο κ. Καλογεράκη Ζαχαρία, ο οποίος τους απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό δίνοντας τους και από ένα αναμνηστικό βιβλίο σχετικό με την περιοχή. Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, τελευταία μέρα του προγράμματος, οι μαθητές επισκέφτηκαν το ενυδρείο Κρήτης και στη συνέχεια αναχώρησαν  για την πατρίδα τους γεμάτοι ενθουσιασμό και ικανοποίηση από το ταξίδι αυτό .

Καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, οι μαθητές από την Τουρκία  φιλοξενήθηκαν από τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους με πολλή αγάπη, φροντίδα και περιποίηση. Στόχος τους ήταν να τους παράσχουν κάθετι, προκειμένου να νιώσουν οικεία και να γευτούν την κρητική φιλοξενία. Αντάλλαξαν με τους μαθητές από το Λύκειο Καστελλίου τις μαθητικές εμπειρίες τους και τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στα δύο εκπαιδευτικά συστήματα και γενικότερα μας μετέφεραν νοοτροπίες και κουλτούρα από την γειτονική Τουρκία.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι και συγκινημένοι που μπορούμε να διοργανώνουμε τέτοιες εκδηλώσεις στο σχολείο μας, και να φέρνουμε σε πέρας τέτοια δύσκολα προγράμματα όπως το συγκεκριμένο πρόγραμμα e-Twinning (ανταλλαγής μαθητών με άλλες χώρες), με στόχο να τονώσουμε τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας και να ανοίξουμε τους ορίζοντες τους έξω από τα σύνορα της Ελλάδος. Γι' αυτό ευελπιστούμε στην εκπόνηση και άλλων παρόμοιων προγραμμάτων στο  μέλλον.

Τέλος, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την εκπαιδευτικό κ.Μάριον Πολίτη (καθηγήτρια Γαλλικών) που είχε και την όλη ευθύνη του προγράμματος, και που μας χάρισε αυτή την δυνατότητα να γνωρίσουμε μαθητές από άλλη χώρα εντός της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News