default-image

Π. Παπακωνσταντίνου: "Η Ε.Ε στα όρια αυτοδιάλυσης"

Κρήτη
Π. Παπακωνσταντίνου: "Η Ε.Ε στα όρια αυτοδιάλυσης"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ε.Ε. σήμερα βρίσκεται στα όρια της αυτοδιάλυσης. Η οικονομική κρίση, το μοντέλο της λιτότητας που με αφορμή και την τρομοκρατία αμφισβητείται ως προτεραιότητα από χώρε όπως η Γαλλία και η Ιταλία, είναι προφανές ότι για χώρες όπως η Ελλάδα θα έπρεπε να οδηγούν σε πλάνο Α, του τι κάνουμε σε περίπτωση που ακόμη κι αν δε θέλουμε εμείς η Ε.Ε. και ιδίως η Ευρωζώνη αλλάξουν μορφή.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος και αναλυτής Πέτρος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

Όπως είπε τα σενάρια για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης και μάλιστα με τον Γ. Στουρνάρα να αυτοπροβάλλεται ως πρωθυπουργός είναι σενάρια που οικονομικοί και πολιτικοί κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να εφαρμοστούν εμπιστευόμενοι για τα συμφέροντα τους καλύτερα τεχνοκράτες πλέον παρά αυτό το καθημαγμένο πολιτικό σύστημα που στοιχειωδώς αισθάνεται μία πίεση από τους πολίτες.

Τυχόν διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας με τον Β. Λεβέντη, είπε ο Π. Παπακωνσταντίνου , θα σημαίνει πλήρης γελιοποίηση του πολιτικού συστήματος και επιτάχυνση της πτωτικής τάσης και ραγδαίας φθοράς του Τσίπρα.

Επιπλέον μίλησε για τον τακτικισμό της Ευρώπης στο προσφυγικό, τα κέρδη της Τουρκίας, την λάθος πολιτική του twitter από τον έλληνα Πρωθυπουργό και τις μεγάλες γεωπολιτικές αλλαγές στη περιοχή σε συνδυασμό με την υποχώρηση κοινωνικών και ατομικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News