default-image

Πλακιωτάκης: Εκλογές όταν θα είναι έτοιμη η ΝΔ

Ελλάδα
Πλακιωτάκης: Εκλογές όταν θα είναι έτοιμη η ΝΔ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στόχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι να γίνει γρήγορα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου, αλλά να γίνει ασφαλώς και δίχως κανένα περιθώριο για επανάληψη του πρωτοφανούς φιάσκου της 22ας Νοεμβρίου, το οποίο άφησε "πληγωμένη" σοβαρά την παράταξη.

Αυτό γίνεται φανερό από τα όσα είπε - σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του neakriti.gr - ο προσωρινός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης σε στενούς του συνεργάτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Πλακιωτάκης φέρεται να δήλωνε στους συνεργάτες του ότι δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει σε μία διαδικασία που "δεν θα διασφαλίζει με απόλυτο τρόπο την επιτυχη έκβαση των εκλογών".

Προσέθετε μάλιστα "μέχρι να το κατακτήσουμε αυτό και να καταλήξουμε σε κάτι ασφαλές, ας χάσουμε και λίγες ημέρες", αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι μηχανισμοί του κόμματος πρώτα θα εξασφαλίσουν μια σοβαρή, σταθερή, αδιάβλητη διαδικασία και μετά θα ορίσουν ημερομηνία εκλογών.

Διότι - όπως προσέθεσε ο κ. Πλακιωτάκης μιλώντας στους συνεργάτες του - "αυτό που προέχει είναι η διαφύλαξη της ιστορίας της ΝΔ προκειμένου να μην υποστεί ένα ακόμη πλήγμα, όπως ήταν αυτό των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου που ουδέποτε έγιναν".

Βάσει αυτών των δεδομένων, δεν θα πρέπει να αναμένεται η νέα ημερομηνία εκλογών μέσα στο Δεκέμβρη, οπότε κατά πάσα πιθανότητα οι ψηφοφόροι και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας θα κληθούν να εκλέξουν το νέο αρχηγό της παράταξης μέσα στη νέα χρονιά. Πόσο αργά ή γρήγορα, μένει να διαπιστωθεί. Ομως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να οριστεί ημερομηνία πριν διασφαλιστεί με τον πιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο, ότι οι εκλογές θα γίνουν επιτυχημένα.

Χρήστος Κώνστας

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News