Ειδήσεις

Ηράκλειο: Μέσα σε 3 μήνες 6.000 κλήσεις παράνομης στάθμευσης

Κόκκινο χτυπά η παράνομη στάθμευση στο Ηράκλειο, με τους δημοτικούς αστυνομικούς να τρέχουν και να μη φτάνουν λόγω του τεράστιου προβλήματος κυκλοφοριακής ασυνειδησίας αρκετών οδηγών στο κέντρο της πόλης.

Μέσα σε διάστημα τριών μηνών, 6.000 κλήσεις κόπηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία, με τους οδηγούς, όπως έχει καταγραφεί, να παρκάρουν το όχημά τους σε πεζοδρόμια, σε πεζόδρομους, σε διαβάσεις και όπου γενικά τους βολεύει.

Την ίδια ώρα φωτιά παίρνουν τα τηλέφωνα στη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου για καταγγελίες που αφορούσαν περιπτώσεις καθαρισμών χώρων και εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Ασυνείδητοι οδηγοί επικαλούνται την έλλειψη υποδομών και σχεδιασμού στο ζήτημα της στάθμευσης από τη δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα αναφέρονται και στα έργα ανάπλασης, τα οποία τους δυσκολεύουν, όπως λένε, την καθημερινότητα, καθώς οι δρόμοι στενεύουν από τα μεγαλύτερα σε πλάτος πεζοδρόμια.

 «Οι παραβάσεις στάθμευσης που διαπίστωσε η Δημοτική Αστυνομία έπιασαν επίπεδα ρεκόρ. Συνολικά 6.000 παραβάσεις σε τρεις μήνες είναι πάρα πολλές με τόσο μικρή δύναμη δημοτικών αστυνομικών που έχουμε αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, δεν είναι στόχος μας η Δημοτική Αστυνομία να ξεπεράσει τα όρια των προβλέψεων σε παραβάσεις. Στόχος είναι να βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η ασυδοσία που επικρατεί με την παράνομη στάθμευση στο κέντρο του Ηρακλείου», είπε ο πολιτικός προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός. «Η συνηθισμένη δικαιολογία που ακούμε από τους πολίτες είναι ότι δεν υπάρχουν υποδομές στην πόλη μας. Το κατανοούμε, όμως αυτό δε δικαιολογεί κανένα από το να καταπατά τους πεζόδρομους και τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους», τόνισε η προϊσταμένη της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Βούλα Πλατάκη. Το ερωτηματικό όμως είναι αν θα μπορέσει ο κόσμος να πληρώσει αυτές τις κλήσεις με την έλλειψη ρευστότητας που όλοι αντιμετωπίζουμε.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι, την ίδια ώρα, περισσότερες από 200 πινακίδες οχημάτων έχουν αφαιρεθεί τις τελευταίες βδομάδες. Οι έλεγχοι εντείνονται και στις επιχειρήσεις εστίασης. Από τις 40 επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν για υπερβάσεις άδειας κοινοχρήστων χώρων, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 15 περιπτώσεις. Τέλος, η Δημοτική Αστυνομία ενόψει των εορτών δίδει ιδιαίτερο βάρος τόσο στο κυκλοφοριακό όσο και στη στάθμευση των οχημάτων.

Γεωργία Μακάκη

Σχόλια