Ειδήσεις

Πρώτη η Κρήτη σε κακοποίηση κατά των ζώων

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία διαπιστώνει καθημερινά το αυξημένο ενδιαφέρον κεντρικά της ΕΛ.ΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη γύρω από το κοινωνικό φαινόμενο της κακοποίησης των ζώων, που δυστυχώς λαμβάνει διαστάσεις τραγικές στη χώρα μας.

Τονίζει σε ανακοίνωσή της την ιδιαίτερη προσπάθεια που καταβάλλει η ΕΛ.ΑΣ Κρήτης για τον περιορισμό των εγκλημάτων κατά των ζώων.

Η ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης στατιστικά έχει ασχοληθεί με  τα πιο πολλά περιστατικά κακοποίησης και έχει προχωρήσει στις περισσότερες συλλήψεις ανθρώπων που κατηγορούνται, ότι κακοποιούν ζώα σε αντίθεση με άλλες Περιφέρειες της χώρας, όπου υπάρχουν έως και μηδενικές συλλήψεις.

Αν και ως Ομοσπονδία δεν επιθυμεί τον περιορισμό των κακοποιήσεων  μέσω της καταστολής και της ποινικής διαδικασίας αλλά μέσω της αλλαγής της αντίληψης και της σχέσης μας με τα ζώα εν τούτοις θα ήθελε να ευχαριστήσει την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Κρήτης και κατ' επέκταση τα Αστυνομικά Τμήματα για την προσπάθεια που καταβάλουν.

«Τέλος για μια ακόμη φορά επιθυμούμε να δηλώσουμε ότι ο αριθμός των κακοποιήσεων στην Κρήτη φαίνεται μεγάλος ενώ σε άλλα διαμερίσματα της χώρας έως και ανύπαρκτος γιατί τα φιλοζωικά σωματεία της, σε αντίθεση με άλλες περιοχές έχουν αναγάγει σε βασικό στόχο της δράσης τους την μείωση των περιστατικών βίας στα ζώα μέσω και της δημόσιας ανάδειξής τους ενώ ταυτόχρονα η Αστυνομία στην Κρήτη, ανταποκρινόμενη στις προσπάθειές μας έχει δραστηριοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό κατά του θλιβερού αυτού κοινωνικού φαινομένου», αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Τέλος καλεί όλα τα φιλοζωικά σωματεία ανά την επικράτεια να αναδείξουν το θέμα αυτό και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις να συνδράμουν στον περιορισμό του.

«Η βία απέναντι στα ζώα είναι βασικό στοιχείο του επίπεδου πολιτισμού μας αποτελεί δε και προάγγελο της ενδοοικογενειακής βίας αλλά και της βίας απέναντι σε οτιδήποτε μας φαίνεται διαφορετικό, ανθρώπινο και μη, έμβιο ον», καταλήγει.

Σχόλια