default-image

Νέα διακοπή της δίκης, απών και ο δικηγόρος του Ρίχτερ

Κρήτη
Νέα διακοπή της δίκης, απών και ο δικηγόρος του Ρίχτερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη του Γερμανού ιστορικού, Χάιντς Ρίχτερ, ο οποίος κατηγορείται ότι στο βιβλίο του για τη Μάχη της Κρήτης, αρνείται τα εγκλήματα που τελέστηκαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής σε βάρος του κρητικού λαού.

Το Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου όπου εκδικάζεται η υπόθεση διέκοψε τη σημερινή συνεδρίαση, λόγω της απουσίας του συνηγόρου υπεράσπισης του Ρίχτερ, Αθανάσιου Αναγνωστόπουλου.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος με έγγραφό του προς το Δικαστήριο ζήτησε να συνεχιστεί χθες η δίκη από το σημείο που είχε διακοπεί την περασμένη Παρασκευή: Από την εξέταση δηλαδή του επίτιμου αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Μανούσου Παραγιουδάκη.

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του γνωστού ακαδημαϊκού απέστειλε αίτημα να εξεταστεί ο εν λόγω μάρτυρας από το Δικαστήριο και στη συνέχεια η δίκη να διακοπεί για την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και θα προχωρούσε και ο ίδιος στην εξέταση του κ. Παραγιουδάκη.

Σημειώνεται, πάντως, ότι το Δικαστήριο έκρινε το εν λόγω αίτημα ασαφές, χαρακτηρίζοντάς το ως "αίτημα διακοπής της δίκης".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News