default-image

Τσίπρας: "Να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων"

Ελλάδα
Τσίπρας: "Να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είμαστε αποφασισμένοι να λάβουμε μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σύνοδο του Παρισιού για το περιβάλλον.

«Ελπίζω να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων», συνέχισε και τόνισε ότι οι ηγέτες των χωρών πρέπει να αναλάβουν ένα ιστορικό καθήκον και να αντιμετωπίσουν το παγκόσμιο πρόβλημα.

«Η νεοφιλελεύθερη πολιτική κλέβει το μέλλον των παιδιών μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις στη βάση του κέρδους και της μεγιστοποίησής του».

Εν συνεχεία, κατέστησε σαφές ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των αγορών και των μεγάλων εταιρειών», ενώ πρόσθεσε ότι οι περιβαλλοντικές πρακτικές που θα συμφωνηθούν στη Σύνοδο θα πρέπει να αποτελέσουν τον πυλώνα για την κοινωνική αλλαγή.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όποιες αποφάσεις ληφθούν θα πρέπει να είναι δεσμευτικές, προκειμένου όλες οι χώρες να είναι υποχρεωμένες να τις εφαρμόσουν.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι παρά την κρίση, τα περιβαλλοντικά προβλήματα παραμένουν ψηλά στην ατζέντα. Όπως εξήγησε, το 20% των ευρωπαϊκών κονδυλίων χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, αυξάνει τις παγκόσμιες μεταναστευτικές ροές.

Συνάντηση Τσίπρα-Βαλς

Με τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βαλς συναντήθηκε στο περιθώριο της Παγκόσμιας Συνόδου για το κλίμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη του ελληνικού λαού για το πρόσφατο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, σύμφωνα με το naftemporiki.gr.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, κατά τη συνομιλία τους οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι η επιτυχία του ταξιδιού του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα, δημιουργεί θετικό έδαφος και για μια επίσκεψη του Μανουέλ Βαλς, με αντικείμενο την περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και τη διεύρυνση της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα των επενδύσεων.

Συζήτησαν, επίσης, το προσφυγικό, τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης σε σχέση με την εφαρμογή του προγράμματος, καθώς και την προοπτική της αλλαγής στην Ευρώπη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News