Ειδήσεις

Τραγική εικόνα στις παιδικές χαρές του Ηρακλείου

Τραγική είναι η εικόνα στις παιδικές χαρές του Ηρακλείου όπως τις καταγράψαμ, με το παιγνίδι των μικρών παιδιών να γίνεται σε χώρους ακατάλληλους και ανθυγιεινούς, όπου παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος.

Ανοίγουμε ξανά  τον φάκελο παιδικές χαρές, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να δηλώνει ότι από το νέο έτος θα υπάρξουν μεγάλες παρεμβάσεις σε 50 κατεστραμμένες και ασυντήρητες παιδικές χαρές με το κονδύλι του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ποσό που θα διατεθεί από το δάνειο που έχει λάβει ο δήμος από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Στο μεταξύ, προβληματισμό προκαλεί σε πολίτες η διάθεση ποσού 250.000 ευρώ για λίφτινγκ σε μία και μόνη παιδική χαρά στον Κατσαμπά, με τους περισσότερους να κρίνουν ως υπερβολικό το παραπάνω ποσό, την ώρα μάλιστα που έχουν πληροφορηθεί για τις νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη από το νέο έτος.

http://www.neakriti.gr/temp/CACHE_500X300_1_1284003.JPG"

Παιδικές χαρές από χρυσάφι όπως λένε με νόημα, πριν αυτές καταλήξουν και πάλι σε παιδικές χαρές φαντάσματα, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τον Χάρη Μαμουλάκη, 12 παιδικές χαρές πιστοποιήθηκαν το τελευταίο 6μηνο, όταν οι μη πιστοποιημένες ξεπερνούν τις 40.

Κατεστραμμένος εξοπλισμός, παγκάκια και ειδικά δάπεδα που έχουν ξηλωθεί καθώς και περιττώματα ζώων μέσα στα παιγνίδια, συνθέτουν το σκηνικό της ντροπής σε παιδική χαρά στην ευρύτερη περιοχή της 62 Μαρτύρων.


 Γεωργία Μακάκη

Σχόλια