default-image

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου Πειραιώς

Οικονομία
Εγκρίθηκε από την Κομισιόν το σχέδιο αναδιάρθρωσης του ομίλου Πειραιώς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκρίθηκε χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιπλέον κρατική βοήθεια προς την Τράπεζα Πειραιώς, στη βάση του τροποποιημένου σχεδίου αναδιάρθρωσης.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την επιπλέον κρατική βοήθεια ύψους 2,72 δισ. ευρώ προς την Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών κανόνων για την κρατική βοήθεια, στη βάση του τροποποιημένου σχεδίου αναδιάρθρωσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

«Χαιρετίζουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει καλύψει σημαντικό μέρος των κεφαλαιακών της αναγκών από ιδιώτες επενδυτές. Πρόκειται για ένδειξη εμπιστοσύνης της αγοράς. Η επιπλέον δημόσια στήριξη και η περαιτέρω εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσής της θα επιτρέψει στην τράπεζα να επιστρέψει σε μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και να συνεχίσει να στηρίζει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η ΕΚΤ υπολογίζει πως οι κεφαλαιακές ανάγκες της Πειραιώς ανέρχονται σε 4,93 δισ. ευρώ. Από αυτά, η τράπεζα άντλησε 1,94 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές και οι επόπτες ενέκριναν επίσης επιπλέον κεφαλαιακές ενέργειες 271 εκατ. ευρώ, προσθέτει η Κομισιόν.

Τα υπόλοιπα 2,72 δισ. ευρώ θα καλυφθούν από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία θα λάβει χρήματα για τον σκοπό αυτό από το ταμείο διάσωσης της Ευρωζώνης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News