Ειδήσεις

Επίθεση της Ζ.Κωνσταντοπούλου κατά Τσίπρα-Βούτση

Επίθεση ενάντια στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον διάδοχο της στην προεδρία της Βουλής Νίκο Βούτση, εξαπέλυσε σε συνέντευξη της σε τηλεοπτικό σταθμό η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για δειλία και τον κ. Βούτση ότι «έθαψε» την Επιτροπή για το χρέος.

«Ο πρωθυπουργός αναζητεί συνενοχή και φύλλο συκής», ήταν το πρώτο σχόλιο της κ. Κωνσταντοπούλου, ζητώντας να δημοσιευθούν τα πρακτικά του χθεσινού συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Ακόμη, αναφέρθηκε εκτενώς στην Επιτροπή για το χρέος. «Στην πολιτική όπως και στην ζωή πρέπει να υπάρχει ειλικρίνεια. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βούτσης έχουν οποιαδήποτε αντίρρηση στην Επιτροπή για το χρέος, τότε πεδίον δόξης λαμπρόν να τις διατυπώσουν. Αντίλογος δεν έχει διατυπωθεί από κανέναν. Στην έναρξη των εργασιών ήταν παρών και ο νυν πρόεδρος της Βουλής. Στην ανακοίνωση των πορισμάτων της Επιτροπής ήταν παρών και ο πρωθυπουργός. Δεν έχει εξηγήσει ακόμη γιατί τα παραμέρισε και έφερε το χειρότερο μνημόνιο. Δεν έχει απαντήσει γιατί τα θάβει. Δεν έχει απαντήσει γιατί με δειλό τρόπο προσπαθεί μέσω του Προέδρου της Βουλής να απαξιώσει την Επιτροπή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου διερωτώμενη γιατί ο κ. Τσίπρας δεν χρησιμοποίησε τα πορίσματα της Επιτροπής, παρότι μία εβδομάδα αργότερα το ΔΝΤ παραδέχθηκε ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. «Ο κ. Τσίπρας υπογράφει συμφωνίες αποδεχόμενος ότι το χρέος είναι βιώσιμο κι αυτές είναι εγκληματικές επιλογές», τόνισε.

Ιδιαίτερα επικριτική ήταν όμως και με τον κ. Βούτση, κατηγορώντας τον ότι η πρώτη του κίνηση ήταν να «κατεβάσει» τα πορίσματα από την ιστοσελίδα της Βουλής. «Ο κ. Βούτσης λύσσαξε να θάψει την Επιτροπή, θέλησε να κάνει έξωση στην Επιτροπή και η τρίτη πράξη του έργου που ανέβασε ήταν να λήξει τις εργασίες των εργασιών της Επιτροπής νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Πρέπει οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τον κ. Τσίπρα γιατί θάβονται τα πορίσματα. Τα πορίσματα δεν εξυπηρετούν πια μια κυβέρνηση παραδομένη στους δανειστές. Το χρέος είναι που επιβάλλει, επειδή το αποδέχονται, να μειώνουν μισθούς και συντάξεις, να χαρίζουν τις τράπεζες», είπε ακόμη.

Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Κωνσταντοπούλου έδωσε... συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί πέτυχε τη μεγαλύτερη αποχή σε εκλογές, ενώ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι εξαπάτησε τον λαό.

Σχόλια