default-image

Στο "μονοπάτι του πολέμου" οι αγρότες Αρχανών-Αστερουσίων

Κρήτη
Στο "μονοπάτι του πολέμου" οι αγρότες Αρχανών-Αστερουσίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την συμμετοχή τους στις απεργιακές εκδηλώσεις του ΠΑΜΕ την 3η Δεκεμβρίου, ανακοίνωσαν οι αγρότες μέλη των αγροτικών Συλλόγων Αρχανών και Αστερουσίων, επισημαίνοντας σε ανακοίνωση τους ότι η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε εξαφάνιση τους αγρότες.

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση:

"Ξεσηκωµός! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρνει  αντιασφαλιστικό νοµοσχέδιο στα  πλαίσια του 3ου µνηµονίου τον ?εκέµβρη. Τα µέτρα που έφεραν µε τα µνηµόνια είναι στη γραµµή της ΚΑΠ, δηλαδή να ξεκληριστούν οι µικροµεσαίοι, να συγκεντρωθεί γη και παραγωγή σε µεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες και µεγαλοαγρότες. Κάνε τη δίκαιη αγανάκτηση οργανωµένη πάλη ενάντια στην ΚΑΠ της ΕΕ, στην κυβέρνηση που τη συναποφάσισε και εφαρµόζει, όπως οι προηγούµενες, Ν? - ΠΑΣΟΚ.

Η πολιτική που σε ξεκληρίζει είναι  προς  όφελος  των µονοπωλίων. Ένωσε τον αγώνα σου µε τους εργατοϋπάλληλους και τους επαγγελµατίες, που τους τσακίζει η ίδια πολιτική. Κοινός είναι ο εχθρός, τα µονοπώλια, η ΕΕ, οι κυβερνήσεις και τα κόµµατα που τα υπηρετούν.

Παραµέρισε τους ντόπιους µεγαλοαγρότες που δήθεν φωνάζουν για το συµφέρον σου. Είναι εχθροί, όχι σύµµαχοι. Στηρίζουν τη ΚΑΠ, δεν αµφισβητούν τη κυβερνητική πολιτική, ζητάνε αλλαγές υπερ τους. Έχουν τη µερίδα του λέοντος των επιοδοτήσεων, προσπαθούν να σε κάνουν πέρα επειδή συµπληρώνεις εισόδηµα µ' ένα µεροκάµατο. Ληστεύουν σοδειές µέσα από τις Ενώσεις, τακιµιάζουν µε τράπεζες, βιοµήχανους, ?ήµους, Περιφέρεια, τους στηρίζουν τα κόµµατα που ψήφισαν τα µέτρα.

Συνεχίζουµε την δράση µας απέναντι σε αυτή τη πολιτική, απέναντι στο αντιασφαλιστικό νοµοσχέδιο  που  φέρνει  η  κυβέρνηση  τον  ?εκέµβρη,  και  την  φοροκαταιγίδα  µέσα  στο  2016.

•       Φορολογία σε κάθε πραγµατικό εισόδηµα,  κατάργηση των τεκµηρίων.

•       Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδηµα  30.000 ευρώ  προσαυξηµένο µε 5.000 ευρώ  για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον  εισόδηµα,  για τους µεγαλοαγρότες και τους επιχειρηµατίες στο 45%.

•       Κατάργηση, µηδενισµός του   ΦΠΑ   στα   τρόφιµα,    είδη   λαϊκής    κατανάλωσης   και υπηρεσίες.

•       Αφορολόγητο πετρέλαιο  όπως οι εφοπλιστές και µείωση  του αγροτικού ρεύµατος  κατά

50% στους µικροµεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

•      Καµιά   κατάσχεση  πρώτης,   δεύτερης   κατοικίας  και  στα  χωράφια   από  δάνεια   που βρίσκονται στο «κόκκινο», µέχρι συνολικής αντικειµενικής αξίας 300.000 ευρώ.

•       Αποκλειστικά ?ηµόσια  ?ωρεάν  Ασφάλιση, Υγεία  - Πρόνοια.  Να σφραγιστούν όλα  τα βιβλιάρια υγείας  του ΟΓΑ, χωρίς  όρους  και  προϋποθέσεις. Επάρκεια  και  κάλυψη  των αναγκών  µε φάρµακα.

•      ?ωρεάν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη  σε κρατικά  νοσοκοµεία.

•      Καµιά διακοπή  ρεύµατος  (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασµούς. Άµεση επανασύνδεση του ρεύµατος σε σπίτια και γεωτρήσεις.

•       Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια),  ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣ?Ε κ.ά.

•      Καµιά επιβάρυνση µε τόκους  υπερηµερίας σε οφειλές  προς τους δηµόσιους φορείς.  Να

«παγώσουν»  τα Ανοιχτά  ?άνεια  Αγροτών,  στεγαστικά δάνεια  και οι τόκοι,  µε διαγραφή κάθε ποσού  ανατοκισµού και  «κούρεµα»  30% σε δάνεια  µέχρι  200.000 ευρώ  προς  τις τράπεζες που αφορούν  την επαγγελµατική µας δραστηριότητα.

•      Να επεκταθεί η κάλυψη  του ΕΛΓΑ µέχρι τέλους του χρόνου.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡ?ΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, 3 ?ΕΚΕΜΒΡΗ 10:00πµ, ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News