default-image

Συγκρούσεις μεταναστών με την αστυνομία της ΠΓΔΜ στην Ειδομένη

Κόσμος
Συγκρούσεις μεταναστών με την αστυνομία της ΠΓΔΜ στην Ειδομένη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον τραυματισμό 18 αστυνομικών ανακοίνωσαν οι αρχές της ΠΓΔΜ κατά τα σημερινά επεισόδια με μετανάστες στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα, στο ύψος της ουδέτερης ζώνης μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής. Δύο από τους τραυματίες φέρουν τραύματα στο κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι είναι σε καλύτερη κατάσταση.

Οι τραυματίες αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας της Γευγελής.

Σύμφωνα με την αστυνομία της ΠΓΔΜ, τα επεισόδια προκλήθηκαν από μετανάστες οι οποίοι έριξαν πέτρες κατά των αστυνομικών, σε μία προσπάθεια να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο έδαφος της χώρας.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν με αφορμή περιστατικό ηλεκτροπληξίας που υπέστη Μαροκινός.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μαροκινός οικονομικός μετανάστης υπέστη νωρίτερα ηλεκτροπληξία στον μεθοριακό σταθμό της Ειδομένης και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες συμπατριωτών του, ο νεαρός βρισκόταν σε απόγνωση και ανέβηκε σε ένα σταθμευμένο βαγόνι από όπου και έπιασε τα ηλεκτροφόρα καλώδια.

Tο γεγονός προκάλεσε ένταση, καθώς εξαγριωμένοι συμπατριώτες του αλλοδαπού συγκεντρώθηκαν στο σημείο φωνάζοντας στα αραβικά συνθήματα όπως "Ο θεός είναι μεγάλος" και "Προφήτης μας είναι ο Μωάμεθ" και εκτόξευσαν πέτρες και ξύλα.

Η αστυνομία της ΠΓΔΜ, που φρουρεί την δίοδο απάντησε με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News