Ειδήσεις

Άστατος καιρός με ασθενείς βροχές το σαββατοκύριακο

Άστρατος προβλέπεται ο καιρός για σήμερα Σάββατο στην Κρήτη, με παροδικές νεφώσεις και ασθενείς βροχές κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί με ένταση 5-6 Μποφόρ και 6-7 στα νότια και σε κάποιες βόρειες περιοχές του νησιού

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο στην Κρήτη, ενώ η βελτίωση θα είναι μικρής διάρκειας, αφού από Δευτέρα επιστρέφουν οι βροχές ενώ στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάνει τοπικά τα 8 Μποφόρ. Αναφορικά με τη θερμοκρασία, σήμερα Σάββατο θα παρουσιάσει πτώση, αγγίζοντας τους 12 βαθμούς η ελάχιστη και τους 19 βαθμούς η μέγιστη.

Την Κυριακή ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με λίγες αραιές νεφώσεις και με τους νοτιάδες να αλλάζουν διεύθυνση και να στρέφονται προς δυτικές διευθύνσεις, με ένταση 4-5 Μποφόρ και ανατολικά έως και 6 Μποφόρ, εμφανίζοντας τάση εξασθένησης. Η θερμοκρασία την Κυριακή θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα, αγγίζοντας και πάλι τους 19 βαθμούς η μέγιστη.

Τη Δευτέρα, τώρα, αναμένουμε την κάθοδο βόρειου ρεύματος που θα κάνει τους ανέμους να στραφούν προς βόρειες διευθύνσεις, ενισχυμένοι στα 5-6 Μποφόρ, φέρνοντας ωστόσο βροχές στις βόρειες κυρίως περιοχές του νησιού. Η θερμοκρασία την ημέρα αυτή θα σημειώσει μικρή πτώση έως και 2 βαθμούς Κελσίου, αγγίζοντας έτσι τους 17 βαθμούς η μέγιστη.

Σχόλια