Ειδήσεις

Καταρρέει η φαρμακευτική αγορά στην Κρήτη (video)

Σκηνές απείρου κάλλους μπροστά στα κισσέ των φαρμακείων και λίστες αναμονής για την προμήθεια σκευασμάτων προκαλεί η κατάρρευση της φαρμακευτικής αγοράς και στην Κρήτη. Τα ράφια των φαρμακείων καθημερινά αδειάζουν και η θεραπεία χιλιάδων ασθενών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν επικίνδυνα παιχνίδια με την υγεία των ασθενών που αναγκάζονται να περιμένουν ακόμη και εβδομάδες για να ξεκινήσουν τη θεραπεία τους.

Αντιπηκτικά, ινσουλίνες, αντιυπερτασικά, αντιεπιληπτικά ακόμη και παιδιατρικά εμβόλια έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια και οι φαρμακοποιοί αναγκάζονται να υποβάλουν τις συνταγές στις εταιρίες ώστε να λάβουν σειρά προτεραιότητας για την αποστολή των φαρμάκων, στα οποία μπαίνει ακόμη και πλαφόν.

Οι ελλείψεις που παρατηρούνται είναι τεχνητές καταγγέλλουν οι φαρμακοποιού που θεωρούν ότι οι εισαγωγείς φαρμάκων επιχειρούν να ελέγξουν την αγορά πριν ανακοινωθούν και επίσημα οι μειώσεις τιμών σε πολλά σκευάσματα.

Η ταλαιπωρία, ειδικότερα για τους ηλικιωμένους που αναζητούν πολλά σκευάσματα από φαρμακείο σε φαρμακείο, δεν έχει τέλος και προκαλεί εύλογη οργή.

Με επιστολή κόλαφο  προς τον ΕΟΦ

Οι Σύλλογοι φαρμακοποιών της Κρήτης επισημαίνουν με αγωνία πως κινδυνεύει η  θεραπεία χιλιάδων ασθενών που αδυνατούν να εντοπίσουν τα φάρμακα τους στα άδεια ράφια, υποβάλλοντας μάλιστα και λίστες με τα σκευάσματα που έχουν εξαφανιστεί από την αγορά.

 

Έλλη Κοκάλη

Σχόλια