default-image

Ο Μανούσος Μανουσάκης μιλά στο Ράδιο984 για τη νέα του ταινία

Απόψεις
Ο Μανούσος Μανουσάκης μιλά στο Ράδιο984 για τη νέα του ταινία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το κακό είναι πως η ταινία είναι άκρως επίκαιρη. Καλό για την ταινία, κακό  για τον τόπο», δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο984 και τη Μαίρη Καριωτάκη ο κορυφαίος σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης με αφορμή την νέα του ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης» που πρόκειται να βγει στις αίθουσες στις 3 Δεκεμβρίου.

Είναι μια ταινία που πραγματεύεται έναν "απαγορευμένο" έρωτα μεταξύ ενός χριστιανού και μιας εβραίας στα χρόνια της κατοχής. Πρόκειται για μια σειρά γεγονότων μέσα από τα μάτια του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη, Βασίλη Τσιτσάνη, που εκείνη την εποχή μεγαλουργούσε στη Θεσσαλονίκη.

«Μια ιστορία βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, που όταν τη διάβασα με συνεπήρε ο πλούτος των γεγονότων, των καταστάσεων, των χαρακτήρων, το άρωμα της εποχής που έκλυε κάθε σελίδα», λέει ο κ. Μανουσάκης.

Πρόκειται για μια πραγματική υπερπαραγωγή. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πως οι ηθοποιοί που έχουν ρόλους στην ταινία, από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο είναι περίπου 60, ενώ περίπου 2500 άνθρωποι ενσάρκωσαν τους βοηθητικούς ρόλους.

Η ταινία αυτή αποτελεί δήλωση - τοποθέτηση στα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας του Μανούσου Μανουσάκη. Όπως ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά « δεν θα υπήρχε λόγος να την κάνω αν δεν ήταν δήλωση».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News