default-image

Πλήθος πιστών σπεύδουν στη Χάρη Της-Συγκλονιστικές εξομολογήσεις

Κρήτη
Πλήθος πιστών σπεύδουν στη Χάρη Της-Συγκλονιστικές εξομολογήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιστοί από κάθε γωνιά της Κρήτης συρρέουν στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου και Αγίου Νίκωνος του "Μετανοείτε" στον Καρτερό Ηρακλείου για να προσκυνήσουν τη Χάρη της Παναγίας, το ιερό σύμβολο των Ελλήνων του Πόντου, την Παναγία τη Σουμελά. Η συγκίνηση είναι διάχυτη.

Πλήθος πιστών συρρέουν να προσκηνύσουν Τη Χάρη της, συγκλονιστικές είναι και οι εξομολογήσεις των Ελλήνων του Πόντου για τις τουρκικές κτηνωδίες. Άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει ακούγοντας τις ιστορίες του ποντιακού δράματος.

Πρόκειται για Πόντιους δεύτερης γενιάς και οι εξομολογήσεις τους προκαλούν ρίγος, αφού ξετυλίγουν τα δραματικά γεγονότα του τουρκικού διωγμού και της γενοκτονίας των Ποντίων.

Η αδερφή του πατέρα του βιάστηκε από Τούρκους και μετά πέθανε στην αγκαλιά του αιμορραγώντας. Με δάκρυα στα μάτια ο Νίκος Μαυρίδης, Έλληνας του Πόντου, περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια το ποντιακό δράμα και τις τουρκικές κτηνωδίες.

Ακόμα ένας Έλληνας του Πόντου, ο Χρήστος, θυμάται, πως αντί για παραμύθια άκουγε όλες αυτές τις ιστορίες. Μία ξαδέρφη του παππού του για να σωθεί από το μένος των Τούρκων, κρύφτηκε πάνω σ' ένα δέντρο, αφήνοντας κάτω από το δέντρο το μόλις λίγων μηνών κοριτσάκι της. Το κοριτσάκι το πήρε ένας Τούρκος. Το μεγάλωσε και το πάντρεψε μ' ένα γιο του. Μετά από χρόνια η κοπέλα συνάντησε την πραγματική της οικογένεια, τυχαία.

Οι Έλληνες του Πόντου τώρα φοβούνται στη σκιά της Ρωσοτουρκικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει και εξομολογούνται στο φακό της "ΚΡΗΤΗ TV", τις αγωνίες τους.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_8tckvsma/

Φωτεινή Μαυροματάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News