default-image

Σκυλιά και ανιχνευτές μετάλλων στην Τούμπα

Ποδόσφαιρο
Σκυλιά και ανιχνευτές μετάλλων στην Τούμπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την περασμένη εβδομάδα στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως και σε όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους που μετέχουν σε διοργανώσεις της UEFA, έφτασε μια ηλεκτρονική επιστολή από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία με ξεκάθαρο μήνυμα: "Αυξήστε τα σημεία ελέγχων, κάντε εξονυχιστική έρευνα κατά την είσοδο των οπαδών στις κερκίδες".

Η UEFA θέλει να εκμηδενίσει τις πιθανότητες να συμβεί το παραμικρό στο οποιοδήποτε γήπεδο και να διαλύσει τον δικαιολογημένο φόβο που έχει δημιουργηθεί σε μεγάλη μερίδα του κόσμου μετά τα τελευταία χτυπήματα των τζιχαντιστών και ειδικά αυτά που συνέβησαν στο Παρίσι.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι η πρώτη ελληνική ομάδα που χρονικά βρέθηκε σε κατάσταση διοργάνωσης ευρωπαϊκού αγώνα και γι' αυτό τα τελευταία 24ωρα υπό την καθοδήγηση και των υπευθύνων της UEFA έχει αρχίσει εντατική συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία εν όψει του αποψινού αγώνα με την Γκαμπάλα.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι πολύ συγκεκριμένες και μεταφράζονται στα παρακάτω μέτρα:

-Με εντολή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή της Βόρειας Ελλάδας, Βασίλη Μωυσίδη έξω από την Τούμπα θα υπάρχουν σκυλιά τα οποία είναι εκπαιδευμένα να εντοπίζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς, φωτοβολίδες και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα για την σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων. Εκπαιδευμένα μέλη της Αστυνομίας θα κάνουν βόλτα με τα σκυλιά και στο εσωτερικό του γηπέδου, σε όλους τους χώρους, αρκετές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα.

-Οι security της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα κάνουν χρήση ειδικών μηχανημάτων ανίχνευσης μετάλλων, των λεγόμενων Garret, στην διάρκεια του σωματικού ελέγχου που θα γίνεται στην είσοδο των θυρών.

-Τα σημεία ελέγχου θα είναι περισσότερα σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια, ενώ αξίζει να σημειωθεί -κι αυτό είναι ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνει η ΕΛ.ΑΣ. στα μέτρα ασφαλείας του αποψινού αγώνα- ότι την ευθύνη συντονισμού όλης της επιχείρησης θα έχει ο ίδιος ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Βόρειας Ελλάδας, κ. Μωυσίδης, ο οποίος θα βρίσκεται στο κέντρο επιχειρήσεων της Αστυνομίας.

Για όλα αυτά που περιγράψαμε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και μέρες έχει ενημερώσει τον κόσμο της να πάει όσο το δυνατόν νωρίτερα στο γήπεδο για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση τα όσα λέγονται από επιτελικά στελέχη της UEFA ο βαθμός ανησυχίας για χτύπημα τρομοκρατικών σε γήπεδα είναι μεγάλος, κυρίως για την Δυτική και Κεντρική Ευρώπη, αλλά με σωστή εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News