default-image

Μαθητές δημοτικού σχολείου στο δημαρχείο Μαλεβιζίου

Κρήτη
Μαθητές δημοτικού σχολείου στο δημαρχείο Μαλεβιζίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γέμισε παιδικές φωνές και χαμόγελα το δημαρχείο Μαλεβιζίου, στην πλατεία Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι. Οι μικροί μαθητές της τρίτης τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας επισκέφτηκαν το δημαρχείο, την αρχαιολογική συλλογή Μαλεβιζίου και τη δημοτική βιβλιοθήκη, με σκοπό να ενημερωθούν για τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και να θαυμάσουν τους σπουδαίους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τον πλούτο των συγγραμμάτων της βιβλιοθήκης.

Τους μικρούς μαθητές υποδέχτηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κ.Μαμουλάκης, ο πρόεδρος του Δ.Σ.Κ. Τριγώνης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γ.Μανουσάκης και ο αντιδήμαρχος Χ.Κουτσογιάννης, οι οποίοι και τους εξήγησαν με απλά λόγια την λειτουργία του δήμου και τον τρόπο λήψης των αποφάσεων. Στη συνέχεια οι μαθητές συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κ.Τριγώνη και τον ειδικό σύμβουλο, αρχαιολόγο Γ.Τζωράκη επισκέφτηκαν την αρχαιολογική συλλογή Μαλεβιζίου και τη δημοτική βιβλιοθήκη Μαλεβιζίου.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι τα μικρά παιδιά αποκτούν μια πρώτη εικόνα για την λειτουργία του δήμου μας, τον τρόπο λήψης και υλοποίησης των αποφάσεων που τους επηρεάζουν. Εξίσου δε σημαντικό, το να επισκέπτονται την αρχαιολογική μας συλλογή και να θαυμάζουν τα πολύτιμα εκθέματα από την σπουδαία συλλογή Μεταξά και από τις διάφορες περιοχές του δήμου Μαλεβιζίου, αλλά και τη δημοτική μας βιβλιοθήκη, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο πριν την επίσημη έναρξη της λειτουργίας της. Δυο δομές γνώσης και πολιτισμού ανοικτές για όλο τον κόσμο, μικρούς και μεγάλους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News