default-image

Παρέμβαση του Ν.Μαριά για απελευθέρωση του Σπύρου από το Μπουρούντι

Ελλάδα
Παρέμβαση του Ν.Μαριά για απελευθέρωση του Σπύρου από το Μπουρούντι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και νέα παρέμβαση για την απελευθέρωση του Σπύρου από το Μπουρούντι έκανε ο  ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των ευρωπαίων αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του πολιτικού κινήματος "αντιμνημονιακοί πολίτες", καθηγητής κ.Νότης Μαριάς μιλώντας χθες 25 Νοεμβρίου 2015 στην ολομέλεια του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής «η έκρυθμη κατάσταση στο Μπουρούντι θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών  στο Αφρικανικό αυτό κράτος.Διότι στο Μπουρούντι παραβιάζονται μαζικά τα ανθρώπινα δικαιώματα και χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν ως πρόσφυγες για να γλυτώσουν τις διώξεις και τις φυλακίσεις.Ανάμεσα στους χιλιάδες φυλακισμένους είναι και ο Ελληνικής υπηκοότητας Σπύρος Richard Χαγκαμπιμάνα».

Και απευθυνόμενος στον παρευρισκόμενο εκπρόσωπο της Λουξεμβουργιανής προεδρίας υπουργό εργασίας κ.Ν.Σμιτ που εκπροσωπούσε εν προκειμένω την ύπατη εκπρόσωπο της  ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας Φ.Μογκερίνι ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής είπε:

«Κύριε Σμιτ σε ομιλία μου εδώ σε αυτή την αίθουσα στις 9 Σεπτεμβρίου είχα ενημερώσει την κ.Μογκερίνι για την άδικη φυλάκιση του Σπύρου και είχα ζητήσει την παρέμβασή της για την αποφυλάκισή του. Στη συνέχεια στις 15 Σεπτεμβρίου της έστειλα μάλιστα και σχετική επιστολή για το ίδιο θέμα».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Παρά τις συνεχείς μου παρεμβάσεις για την απελευθέρωση του Σπύρου Χαγκαμπιμάνα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες στο διαδίκτυο χιλιάδων πολιτών που ζητούν την απελευθέρωσή του εντούτοις ο Σπύρος παραμένει παράνομα στη φυλακή.

Ξέρετε κύριε Σμιτ γιατί φυλακίστηκε ο Σπύρος;

Γιατί δεν δέχθηκε ως αξιωματικός της αστυνομίας του Μπουρούντι να πυροβολήσει κατά των διαδηλωτών στις 28 Ιουλίου. Σας κάνω λοιπόν έκκληση για άμεση παρέμβαση της Ε.Ε. για αποφυλάκιση του Σπύρου γιατί κινδυνεύει η ζωή του», κατάληξε ο Νότης Μαριάς.

Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News