default-image

Κλέβουν... τα πάντα, από ελιές μέχρι τρόφιμα

Κρήτη
Κλέβουν... τα πάντα, από ελιές μέχρι τρόφιμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ό,τι βρουν μπροστά τους κλέβουν ντόπιοι αλλά και αλλοδαποί που ζουν στον τόπο μας, με τις κλοπές και τις διαρρήξεις να έχουν σημειώσει ραγδαία αύξηση το τελευταίο διάστημα, προκαλώντας "πονοκέφαλο" στα κρητικά νοικοκυριά, που παλεύουν να επιβιώσουν στην κρίση.  

Ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης στην οποία έχουμε φτάσει είναι το ότι "φτερά" κάνει οτιδήποτε, από κλαδιά και ξύλα που κλέβουν άγνωστοι από ξένα χωράφια για να τα χρησιμοποιήσουν ως καυσόξυλα στα τζάκια και τις σόμπες - κάτι που άρχισε να συμβαίνει από το καλοκαίρι κιόλας - από σίδερα και μέταλλα, μέχρι τρόφιμα, ρούχα και φυσικά μετρητά, τα οποία αποτελούν τη λεία από τις διαρρήξεις και τις κλοπές καταστημάτων και σπιτιών.

Το αστυνομικό δελτίο είναι γεμάτο από τέτοια περιστατικά, τα οποία πολλές φορές μπορεί να είναι πρωτότυπα και περίεργα, αλλά και άλλες άκρως επικίνδυνα και αιματηρά. Παρακάτω σας ενημερώνουμε για τέσσερις περιπτώσεις κλοπών που σημειώθηκαν τα τελευταία 24ωρα με διαφορά μόλις λίγων ωρών μεταξύ τους το καθένα, με τις Αρχές να εφιστούν την προσοχή όλων, προκειμένου να κάνουν ό,τι μπορούν για να προφυλάξουν τις περιουσίες τους από τους δράστες που κυκλοφορούν.

Δύο κλοπές σε μία μέρα

Το ταμείο σούπερ-μάρκετ σε περιοχή του Ηρακλείου ξάφρισε το βράδυ της Τρίτης 22χρονος υπήκοος Σλοβενίας, οποίος κατηγορείται για κλοπή. Ο δράστης, αφού μπήκε στο κατάστημα προσποιούμενος τον πελάτη, αφαίρεσε από το ταμείο χρήματα και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Δεν πρόλαβε όμως να πάει μακριά, καθώς εντοπίστηκε από αστυνομικό της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και ενημέρωσε το Κέντρο Επικοινωνιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου και από κοινού, αφού ακινητοποίησαν τον 22χρονο, στη συνέχεια τον συνέλαβαν, αν και εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά κατά το χρόνο της σύλληψής του. Τα χρήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Εντωμεταξύ, ένας 22χρονος Αλβανός κρυβόταν πίσω από την κλοπή ειδών ρουχισμού συνολικής αξίας 2.000 ευρώ από αποθήκη 70χρονου στο Ρέθυμνο. Συγκεκριμένα, άγνωστος εισέβαλε στην αποθήκη του 70χρονου τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου προέκυψε ότι ο 22χρονος είχε διαπράξει τη συγκεκριμένη κλοπή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των κλοπιμαίων ειδών ρουχισμού, τα οποία αποδόθηκαν στον παθόντα. Άμεσα αναζητήθηκε, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Υπηρεσίας, οπότε και με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ληστεία με τραυματισμό μέρα μεσημέρι

Θύμα επίθεσης από άγνωστο άνδρα, που εισέβαλε στο μαγαζί της κρατώντας μαχαίρι, έπεσε ιδιοκτήτρια μίνι-μάρκετ στο κέντρο των Χανίων, η οποία χρειάστηκε να μεταφερθεί με τραύματα στο χέρι στο νοσοκομείο. Το περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Μοργουνίου και Εφέδρων Πολεμιστών, στο κέντρο της πόλης, στις 3 το μεσημέρι, με το θρασύτατο δράστη, ο οποίος πληροφορίες θέλουν να είναι αλλοδαπός, να μη φοβάται να δράσει υπό το φως της ημέρας για να κλέψει. Ο ίδιος μάλιστα τραυμάτισε την ιδιοκτήτρια στο χέρι, η οποία επιχείρησε να τον εμποδίσει, και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή πεζός, με την Αστυνομία να τον αναζητά.

Ράβδισαν τις ελιές και τις έκλεψαν

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό ήταν αυτό που έζησε ζευγάρι σε χωριό του δήμου Γόρτυνας. Ανυποψίαστοι, όπως κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, ετοιμάζονταν για το λιομάζωμα. Μαζί με τους εργάτες τους λοιπόν έδωσαν ραντεβού και πήγαν στο χωράφι, παίρνοντας, όπως ήταν φυσικό, και όλα τα απαραίτητα σύνεργα, δηλαδή τα ραβδιστικά, τα πανιά και ό,τι άλλο χρειάζονταν. Έλα σου όμως που κανείς τους δε φανταζόταν αυτό που τους περίμενε φτάνοντας εκεί. Σοκαρισμένοι διαπίστωσαν πως οι ελιές τους είχαν ραβδιστεί και οι καρποί είχαν εξαφανιστεί, με τους ίδιους να κλαίνε ακόμα το χαμένο λάδι της χρονιάς...

Όσον αφορά τώρα στο ξεγύμνωμα των ξένων δέντρων και των χωραφιών, των οποίων τα ξύλα θα χρησιμοποιηθούν από τους δράστες για να ζεσταθούν τις κρύες μέρες του χειμώνα, πολλοί είναι εκείνοι που εκφράζουν φόβους ότι τα κρούσματα θα ενταθούν όταν αρχίσουν να πιάνουν τα κρύα. Την ίδια ώρα, οι αγρότες, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους, ζητούν από τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News