default-image

Εκδήλωση συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό

Κρήτη
Εκδήλωση συζήτηση για τον σχολικό εκφοβισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο ενδοσχολικών επιμορφώσεων το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, η Δ/νση και οι Σύλλογοι Διδασκόντων και Γονέων, διοργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Πρόληψη & αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού από το σχολείο και την οικογένεια» με εισηγήτρια τη Μαρία Παναγιωτάκη, Ψυχολόγο - Κοινωνιολόγο, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων ν. Ηρακλείου και Συντονίστρια Κρήτης Δράσεων Πρόληψης-Αντιμετώπισης Σχολικού  Εκφοβισμού.

Η κ. Παναγιωτάκη θα αναλύσει την έννοια του σχολικού εκφοβισμού (bullying), τις μορφές του, τα χαρακτηριστικά των παιδιών που εκφοβίζουν, εκφοβίζονται και παρατηρούν την εξέλιξη ενός περιστατικού, τις ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού και τη συχνότητά του σε πανελλήνιο επίπεδο.

Επίσης θα αναλυθεί ο ρόλος της οικογένειας στη θεμελίωση μιας εκφοβιστικής ή θυματοποιημένης συμπεριφοράς και κυρίως, αυτό που πρωτίστως μας ενδιαφέρει, θα παρουσιαστούν τρόποι αναγνώρισης, από την πλευρά της οικογένειας, του παιδιού που εκφοβίζεται, αλλά και στρατηγικές διαχείρισης μιας δυσλειτουργικής συμπεριφοράς.

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση από την οπτική του σχολείου και μέσα από τη δυναμική της οικογένειας, είναι ζητήματα που επίσης θα απασχολήσουν την εκδήλωση.

Πρόκειται αναμφίβολα για ένα θέμα εξαιρετικά σημαντικό που συμβάλλει στη ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των εφήβων, την υγιή ή μη εξέλιξή τους, τη ψυχική τους ανθεκτικότητα και τη δόμηση της αυτοεικόνας και αυτοεκτίμησής τους.

Επομένως, η παρουσία γονέων και εκπαιδευτικών είναι απαραίτητη!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του σχολείου, τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015, 5:30μμ - 7:30μμ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News