default-image

Να δοθεί παράταση στην πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ

Κρήτη
Να δοθεί παράταση στην πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών ΟΓΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ερώτηση του προς τον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την παράταση για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΓΑ.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Πολλά προβλήματα έχει δημιουργήσει στον αγροτικό κόσμο η μη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης και άλλων αγροτικών πληρωμών με αποτέλεσμα οι αγρότες να μην μπορούν να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο και χωρίς να συνυπολογίσει κανείς και τις υποχρεώσεις σε ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος καθώς και υποχρεώσεις για την παραγωγή, καλούνται να καταβάλουν μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2015 και τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΓΑ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον και με τη μη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης είναι πολύ δύσκολο ο αγροτικός κόσμος να ανταπεξέλθει στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών.

Γι' αυτό το λόγω το υπουργείο πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμε

νο της παράτασης της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών προς τον ΟΓΑ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Επειδή δεν έχει καταβληθεί ακόμη η ενιαία ενίσχυση των αγροτών και επειδή σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον οι αγρότες δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ερωτάστε κ. υπουργέ,

Προτίθεστε να παρατείνετε την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΓΑ έως το τέλος του 2015;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News