Ειδήσεις

Έρχονται βροχές με ισχυρούς νοτιάδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού από την Τετάρτη σε ολόκληρη τη χώρα με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, βροχές και καταιγίδες. Στην Κρήτη ο καιρός αναμένεται να χαλάσει από το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός στην Κρήτη αναμένεται να είναι καλός, το μεσημέρι θα παρουσιάσει μια μικρή αστάθεια, εμφανίζοντας νεφώσεις, ενώ λίγο αργότερα θα εκδηλωθούν βροχές κατά τόπους, με τους ανέμους να πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί και με ένταση 3-4 μποφόρ αρχικά, για να φτάσουν λίγο αργότερα στα 5 έως και 7 μποφόρ.

Από το μεσημέρι και μετά τα καιρικά φαινόμενα θα γενικευτούν και θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές σε ολόκληρη την Κρήτη.

Συγκεκριμένα, από την Τετάρτη το απόγευμα έως και την Πέμπτη τα ξημερώματα θα σημειωθούν βροχές σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού, οι οποίες κατά τόπους αναμένεται να είναι πιο έντονες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 22-23 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη και στους 15-16 η ελάχιστη.

Την ίδια στιγμή όμως, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στέρεα και τη δυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα, με τους ανέμους να πνέουν από νότιες διευθύνσεις ενισχυμένοι αρχικά στο Ιόνιο στα 8 και από το απόγευμα και στο Αιγαίο στα 8 και πιθανόν τοπικά στα 9 μποφόρ.

Την Πέμπτη, ο καιρός στην Κρήτη αρχικά θα είναι καλός, αλλά από το απόγευμα και μετά, σταδιακά θα σημειώσει και πάλι επιδείνωση, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 20 βαθμούς Κελσίου η μέγιστη και στους 14 η ελάχιστη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, την Πέμπτη προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, αλλά βαθμιαία θα περιοριστούν στις θαλάσσιες περιοχές.  

Σε επιφυλακή το Λιμενικό

Με αφορμή τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου παρακαλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Επίσης, σημειώνεται πως το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία, μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Σχόλια