default-image

Δεκάδες μέλη του ΚΕΘΕΑ σε απόγνωση μετά το κλείσιμο

Κρήτη
Δεκάδες μέλη του ΚΕΘΕΑ σε απόγνωση μετά το κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία από τις πιο σημαντικές δομές του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το πολυδύναμο ψυχοδιαγνωστικό Κέντρο του που λειτουργεί στο Ηράκλειο τα τελευταία δύο χρόνια και αφορούσε περιπτώσεις  ατόμων με ψυχικά προβλήματα και εξάρτηση ταυτόχρονα,  προχώρησε σε διακοπή της λειτουργίας του.  

Η εξέλιξη αυτή άφησε ακάλυπτο μεγάλο αριθμό οικογενειών και θεραπευόμενων με κίνδυνο της ζωής των ίδιων και των οικογενειών τους.  

Η συγκεκριμένη δομή του ΚΕΘΕΑ η 2η μεγαλύτερη σε όλη την χώρα, που κάλυπτε το νησί λειτουργούσε μέσω ΕΣΠΑ για δύο χρόνια.

Από τις 20 Ιουλίου το πρόγραμμα έληξε και έκτοτε συνέχιζε να παρέχει τις υπηρεσίες της με την εθελοντική προσφορά του  προσωπικού και την υποστήριξη του Συλλόγου που συνέδραμαν από κοινού στο δύσκολο έργο των απλήρωτων εδώ και μήνες εργαζόμενων.

Ωστόσο το ποτήρι ξεχείλισε όταν έγινε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι με βάση και το προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου πρέπει να αποχωρήσουν χωρίς να μπορούν να επαναπροσληφθούν.

Και μπορεί αυτή τη φορά το πρόβλημα να μην είναι οικονομικής φύσεως, δεδομένου ότι το ΚΕΘΕΑ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη δαπάνη συνέχισης του κέντρου για 8 μήνες στα πλαίσια του δικού του προυπολογισμού, η υπόθεης όμως κολλάει στα γρανάζια του νόμου.  

Μέλη της μονάδας και οι οικογένειές τους, εργαζόμενοί της αλλά και οι υπεύθυνοι του ΚΕΘΕΑ καλούν τον αρμόδιο υπουργό με τον οποίο και θα υπάρξει συνάντηση την Τετάρτη, με κλιμάκιο του ΚΕΘΕΑ από την Αθήνα, να βρει άμεσα λύση για να μη διακοπεί η λειτουργία του Κέντρου, καθώς όπως λένε οι αγωνιστές της ζωής θα προχωρήσουν ακόμη και σε κινητοποιήσεις.

Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News