default-image

Κατέθεσε την ένσταση ο Παναθηναϊκός

Ποδόσφαιρο
Κατέθεσε την ένσταση ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένσταση για την ακύρωση του φύλλου αγώνος του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κατέθεσε σήμερα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ζητώντας να οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού εντός των επομένων 15 ημερών.

Η ένσταση θα συνεκδικαστεί εκτός απροόπτου την Παρασκευή οπότε και θα απολογηθεί το «τριφύλλι» για τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν στη Λεωφόρο έξω από το γήπεδο και μέσα σε αυτό όταν ανακοινώθηκε η ματαίωση του αγώνα. Η τιμωρία του Παναθηναϊκού για τα επεισόδια μετά τη γνωστοποίηση της ματαίωσης του ντέρμπι θεωρείται δεδομένη, αλλά αν γίνει δεκτή η ένσταση, τότε είναι σαφές ότι θα γλιτώσει τα χειρότερα.

Εμπρόθεσμη η ένσταση

Εντός δύο εργάσιμων ημερών από την ημέρα του αγώνα, η οποία μάλιστα δεν υπολογίζεται, πρέπει να κατατεθεί η ένσταση του Παναθηναϊκού. Συνεπώς οι «πράσινοι» είναι εντός των ορίων... Το άρθρο 21, παράγραφος 1 του ΚΑΠ προβλέπει ένσταση μεταξύ άλλων: «α) Για αντικανονική διακοπή αγώνα, που οφείλεται σε αναιτιολόγητη και αντίθετη με τους Κανονισμούς απόφαση του διαιτητή, β) Για εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή διατάξεων από τον διαιτητή που σχετίζονται με τη συμπλήρωση των ομάδων, μετά την έναρξη του αγώνα» και ακόμη για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή, για πλαστοπροσωπία, για απουσία ιατρού αγώνα και κατά του κύρους του αγώνα ο οποίος «τελέστηκε μη νόμιμα».

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά... «Οι ενστάσεις υποβάλλονται στη διοργανώτρια, με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται. Ειδικά για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο κατατίθενται στο πρωτόκολλο της οικείας επαγγελματικής ένωσης υποχρεωτικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News