Ειδήσεις

Φεύγει αλλά μένει... αν... ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Άφησε "ανοιχτό" το παράθυρο να παραμείνει ως προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ. μέχρι την πραγματοποίηση της εκλογής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εφόσον ο... Αντώνης Σαμαράς επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό του.  

Ο κ. Μεϊμαράκης, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "Στον Ενικό", τόνισε πως ο λόγος της παραίτησής του εξαρχής δεν ήταν ούτε το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών, ούτε και οι πιέσεις που του ασκήθηκαν από τους ανθυποψηφίους του που ζητούσαν την παραίτησή του (οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Μητσοτάκης), αλλά ότι παραιτείται γιατί φέρεται να το ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως «υπάρχει χρόνος και αύριο (σ.σ.: σήμερα) να το λύσει», εννοώντας να κάνει δήλωση επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης του ο κ. Σαμαράς ώστε να αποτρέψει την παραίτηση.

Συγκεκριμένα, είπε πως σκοπεύει να παραιτηθεί επειδή του το ζητάει ο κ. Σαμαράς, αν όμως ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ του επαναβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του, τότε θα παραμείνει στη θέση του προέδρου έως και τις εκλογές. «Εγώ παραιτούμαι γιατί παραδίδω την έδρα του μεταβατικού προέδρου γιατί το ζητάει ο κ. Σαμαράς, όχι γιατί έχω ευθύνη ή γιατί το ζητάει ο κ. Τζιτζικώστας. Αν ο κ. Σαμαράς κάνει δήλωση αύριο και πει ότι αυτό δεν τον εκπροσωπεί και ότι δεν θέλει να παραιτηθώ, δεν θα παραιτηθώ», ξεκαθάρισε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πάντως, από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά ήδη από χθες το πρωί διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί την αντικατάσταση του κ. Μεϊμαράκη με ουδέτερο κοινοβουλευτικό παράγοντα, ωστόσο δεν αναμένεται να τοποθετηθεί εκ νέου ο κ.Σαμαράς μετά το κλίμα έντασης που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους δύο.

Πιέζουν τον Μεϊμαράκη να μην παραιτηθεί

Μετά την είδηση βόμβα περί παραίτησης Μεϊμαράκη έχει δημιουργηθεί κλίμα έντονης ανησυχίας στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ και πολλοί είναι οι βουλευτές που θέτουν ζήτημα ενότητας της παράταξης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ζητήσουν από τον κ.Μεϊμαράκη να αλλάξει την απόφασή του και να μην παραιτηθεί στη συνεδρίαση της ΚΟ στις 19:00.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία του Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή.

Επίθεση κατά των... ΛΑΟΣικών

Ωστόσο στην ίδια εκπομπή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης προχώρησε και σε επίθεση ενάντια στις "μεταγραφές" από το ΛΑΟΣ, μιλώντας για "ακραία" πτέρυγα και κατευθύνοντας τα βέλη του κυρίως στον Μάκη Βορίδη, στον οποίο επιτέθηκε σε πολλά σημεία.

Γενικά φαίνεται να υπάρχει μια έντονη δυσαρέσκεια της "καραμανλικής" πτέρυγας, πρωτίστως με τους ΛΑΟΣικούς αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο "βλέπουν" ως τον άνθρωπο που κρύβεται πίσω τους, συνομιλεί μαζί τους και προχωρά σε παρασκηνιακές κινήσεις. Επί του παρόντος, ωστόσο, οι όποιες ανοιχτές αντιδράσεις έχουν να κάνουν κυρίως με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος όμως θεωρείται ότι ανήκει στο "περιβάλλον Σαμαρά", ο οποίος άλλωστε τον είχε καταστήσει πρακτικά "νούμερο 2" της ΝΔ επί των ημερών του.

Σχόλια