default-image

Μεγάλες μάχες απόψε για το Champions League

Ποδόσφαιρο
Μεγάλες μάχες απόψε για το Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί στην Ελλάδα το ενδιαφέρον να στρέφεται στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπάγερν στο Μόναχο, όμως το αποψινό… μενού της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League περιλαμβάνει πολλά ενδιαφέροντα παιχνίδια.

Η αυλαία της 5ης αγωνιστικής των χρυσοφόρων ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ανοίγει απόψε στους τέσσερις ομίλους, με τις Πόρτο και Ζενίτ να είναι οι μοναδικές που έχουν εξασφαλίσει και μαθηματικά την παρουσία τους στην επόμενη φάση, τις Μπαρτσελόνα και Πόρτο να χρειάζονται το μίνιμουμ των βαθμών και αρκετές άλλες ομάδες να έχουν απόψε την ευκαιρία να τσεκάρουν μια θέση στους «16».

Ξεκινώντας από το γκρουπ του Ολυμπιακού, όσο εκείνος θα παίζει με τη Μπάγερν Μονάχου, με τις δυο ομάδες να βρίσκονται στην κορυφή του 6ου γκρουπ με 9 βαθμούς, η Άρσεναλ θα παίζει το τελευταίο της «χαρτί» απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Με πολλές απουσίες και αγωνιστικά προβλήματα και με απογοήτευση μετά την πρόσφατη ήττα από τη Γουέστ Μπρομ, η ομάδα του Βενγκέρ ξέρει πως αν θέλει να έχει ελπίδες για την πρόκριση, σίγουρα θέλει δική της νίκη, ήττα των «ερυθρολεύκων» στη Γερμανία και στην τελευταία αγωνιστική να επικρατήσει με δύο γκολ διαφορά στο «Γ. Καραϊσκάκης». Σε διαφορετική περίπτωση, επιβεβαιώνεται το χειρότερο σενάριο που είχε κάνει την εμφάνισή του από την 3η αγωνιστική και αφορούσε τον πρόωρο αποκλεισμό.

Στον 5ο όμιλο, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρόμα λίγες μέρες μετά την «τεσσάρα» επί της Ρεάλ Μαδρίτης. Με τον Λουτίς Ενρίκε να δηλώνει ότι η ομάδα του μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα απ' ότι το έκανε στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το περασμένο Σάββατο, οι «τζιαλορόσι» πηγαίνουν στον... λάκκο των «λεόντων», κυνηγώντας την πρόκριση. Οι «μπλαουγκράνα», χρειάζονται έναν βαθμό για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά το «εισιτήριο» για τους «16», ενώ, την ιταλική ομάδα απειλούν τόσο η Μπάγερ Λεβερκούζεν, όσο και η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ που κοντράρονται μεταξύ τους στο άλλο ματς του ομίλου, στη Λευκορωσία.

Η Τσέλσι του Ζοσέ Μουρίνιο που όσο περνάει ο καιρός ανακτά την καλή ψυχολογία και πρέπει να δουλέψει ακόμα λίγο στον τομέα της αυτοπεποίθηση όπως φάνηκε στο πρόσφατο παιχνίδι με τη Νόριτς, έχει ταξιδέψει στο Ισραήλ για την αναμέτρηση με την τελευταία και... καταϊδρωμένη του 7ου ομίλου, Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο «special one» θέλει να δει τους ποδοσφαιριστές του να φτάνουν στη νίκη ώστε να έχουν ελπίδες ακόμα και για την πρωτιά, όπου βρίσκεται η Πόρτο.

Οι «δράκοι», με έναν πόντο στο ματς με τη Ντιναμό Κιέβου προκρίνονται και τυπικά στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και όλα θα παιχτούν στη συνέχεια στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής στο «Στάμφορντ Μπριτζ» για την πρωτιά.

Στον 8ο και τελευταίο όμιλο, η Ζενίτ είναι στην επόμενη φάση και ο Βίλας – Μπόας θέλει και την κορυφή του γκρουπ, ζητώντας από τους παίκτες του το θετικό αποτέλεσμα στην αποψινή αναμέτρηση με τη Βαλένθια. Το θέμα είναι ότι οι «νυχτερίδες» μόνο σίγουρη δεν μπορούν να θεωρήσουν την πρόκρισή τους, αφού η Γάνδη τις κυνηγάει! Η ομάδα από το Βέλγιο φιλοξενείται από τη Λιόν που δείχνει να μην έχει ελπίδα για να προκαλέσει τη μεγάλη έκπληξη (πέρα φυσικά από τις μαθηματικές πιθανότητες) και με το κλίμα προς το πρόσωπό του βαρύ, ο Νούνο θα προσπαθήσει να οδηγήσει τη Βαλένθια σε κάτι θετικό στο «Ντραγκάο», προκειμένου να μην προκύψουν περιπέτειες...

Αναλυτικά το αποψινό πρόγραμμα (21:45):

5ος όμιλος:

Μπαρτσελόνα – Ρόμα

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Η βαθμολογία:

1.Μπαρτσελόνα 10

2.Ρόμα 5

3.Λεβερκούζεν 4

4.ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 3

6ος όμιλος:

Μπάγερν Μονάχου – Ολυμπιακός

Άρσεναλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Η βαθμολογία:

1.Μπάγερν Μονάχου 9

2.Ολυμπιακός 9

3.Άρσεναλ 3

4.Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3

7ος όμιλος:

Πόρτο – Ντιναμό Κιέβου

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Τσέλσι

Η βαθμολογία:

1.Πόρτο 10

2.Τσέλσι 7

3.Ντιναμό Κιέβου 5

4.Μακάμπι 0

8ος όμιλος:

Ζενίτ – Βαλένθια

Λιόν – Γάνδη

Η βαθμολογία:

1.Ζενίτ 12

2.Βαλένθια 6

3.Γάνδη 4

4.Λιόν 1

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News