default-image

Στην Κρήτη... Η Παναγία Σουμελά!

Κρήτη
Στην Κρήτη... Η Παναγία Σουμελά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ηράκλειο θα βρεθεί από τις 25 Νοεμβρίου και για τρεις μέρες το σύμβολο των Ελλήνων του Πόντου, η εικόνα της Παναγίας Σουμελά.  

Συγκεκριμένα, η εικόνα θα φτάσει στον  Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου "Νίκος Καζαντζάκης" ανήμερα της Αγίας Αικατερίνης στις 25 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι.

Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου και Αγίου Νίκωνος του "Μετανοείτε" στο Καρτερό Ηρακλείου, όπου θα παραμείνει ως τις 27 Νοεμβρίου. Ο Άγιος Νίκων ήταν Ποντιακής καταγωγής.

Ήδη στο διάστημα που θα παραμείνει στο Ηράκλειο η εικόνα σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού από το μοναστήρι στις Καστανίες Βερμίου αναμένονται πιστοί από όλο το νησί να κατακλείσουν το εκκλησάκι που θα φιλοξενηθεί.

Σημαντική η συμβολή των ποντίων της Κρήτης που ετοιμάζονται να υποδεχτούν το δικό τους σύμβολο που αποτελεί κομμάτι της ίδιας της ιστορίας τους.

Για τους ποντίους της Κρήτης είναι πολύ σημαντικό που το δικό τους σύμβολο θα βρεθεί στην Κρήτη σε έναν τόπο που όπως τόνισαν στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV" έχει δυνατούς δεσμούς αλλά και κοινά με τον ποντιακό ελληνισμό.

Μάλιστα μέσω της εκπομπής "Κρήτη Σήμερα", ο πρόεδρος από την Εύξεινο Λέσχη Ηρακλείου Βάιος Αϊνατζόπουλος και ο πατήρ Γιάννης Δασκαλάκης μίλησαν γι' αυτή την σημαντική στιγμή τονίζοντας πως καμία δήλωση δεν μπορεί να αλλάξει την ιστορία που αφορά την γενοκτονία των ποντίων αλλά και τους σημαντικούς αγώνες τους.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα":

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_eei6zc2s/

Μάνος Δασκαλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News