Ειδήσεις

Εντοπισμός και διάσωση αγνοουμένου από τη ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου

Την άμεση κινητοποίηση της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων - Παράρτημα Ηρακλείου προκάλεσε η είδηση της εξαφάνισης ενός άνδρα 60 ετών στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στα Σπίλια.

Οι έφεδροι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τοπικών υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας και συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού του ατόμου, το οποίο δεν είχε δώσει σημεία ζωής στους συγγενείς του καθώς ο απογευματινός του περίπατος της προηγούμενης ημέρας κινδύνευε να μετατραπεί σε εφιάλτη.

Μέσα σε λίγη μόνο ώρα αφ' ότου ειδοποιήθηκαν, τα μέλη της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου βρίσκονταν στην περιοχή ενδιαφέροντος και ξεκίνησαν τις έρευνες εντοπισμού του αγνοουμένου, ενώ στη προαύλιο της εκκλησίας στήθηκε το κέντρο συντονισμού της επιχείρησης.

Τελικά, μετά από εντατικές έρευνες, ο 60χρονος εντοπίστηκε σε απόκρημνο σημείο όπου είχε αναζητήσει καταφύγιο και αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες της μεταφοράς του σε ασφαλές σημείο. Άμεσα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια ο άνδρας μεταφέρθηκε με ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχή όπου βρίσκονται μονάδες υγείας για  την παραλαβή και διακομιδή του στο εφημερεύον νοσοκομείο!

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν το αντικείμενο άσκησης της ΛΕΦΕΔ Ηρακλείου με την επωνυμία "ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ 2015" στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των εφέδρων σε θέματα πολιτικής προστασίας και σε επιχειρήσεις που θα κληθούν να συμμετέχουν έπειτα από φυσικές καταστροφές και έκτακτα γεγονότα. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης στα Σπήλια.

Σχόλια