Ειδήσεις

Ο Κ. Μητσοτάκης είχε προειδοποιήσει για την διαδικασία

Η επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον   πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη με ημερομηνία 11 Νοεμβρίου, δείχνει αν μη τι άλλο ότι τα προβλήματα ενόψει της διαδικασίας της εκλογής ήταν γνωστά.

Κάτι βεβαίως που γίνεται ξεκάθαρο και με άλλα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας (μελών της ΚΕΦΕ) καθώς και τα λεγόμενα των Γεωργιάδη και Κακλαμάνη, που ήδη από το Σάββατο... γνώριζαν ότι οι εκλογές δεν θα γίνουν!

Η επιστολή Μητσοτάκη βέβαια - που ήταν εμπιστευτική προς τον κ. Μεϊμαράκη και δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον κ. Μητσοτάκη - δείχνει ότι οι σχετικές ανησυχίες ...προϋπήρχαν εδώ και αρκετές ημέρες.

Παταίτηση Μητσοτάκη, αλλά...

«Άκουσα τις δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη. Ειλικρινά δυσκολεύομαι να καταλάβω αν παραιτήθηκε ή όχι. Αν η Νέα Δημοκρατία έχει μεταβατικό πρόεδρο ή όχι», επισημαίνει σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης, και προσθέτει:

«Σε κάθε περίπτωση:

  • Παραιτούμαι από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος δίχως να εξαρτώ την ενέργειά μου αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί μου.
  • Δίνω στη δημοσιότητα την εμπιστευτική επιστολή που έστειλα στον κ. Μεϊμαράκη την 11η Νοεμβρίου 2015 με την οποία επισημαίνω ότι η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος.
  • Ζητώ από την ΚΕΦΕ, παρά τις προφανείς αδυναμίες της, να δώσει μια λύση ώστε η εκλογή να διεξαχθεί το συντομότερο δυνατόν δίχως το Kόμμα να υποστεί περαιτέρω φθορά.
  • Το σύνθημά μου "Νέα Δημοκρατία από την Αρχή" σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ».

Στην εμπιστευτική επιστολή, που ανέφερε στη δήλωση του, η οποία χρονολογείται στις 11 Νοεμβρίου σημειώνει πως «η πολιτική ευθύνη μιας αποτυχίας στη διεξαγωγή της εκλογής νέου Προέδρου βαρύνει πρωτίστως τον Πρόεδρο του Κόμματος».

Η επιστολή του κ. Μητσοτάκη:

Σχόλια