Ειδήσεις

Βαθαίνει το ρήγμα, σύγκρουση Μεϊμαράκη-Σαμαρά

Διατεθειμένος να παραιτηθεί άμεσα από μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε σήμερα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καλώντας παράλληλα τον Γιάννη Πλακιωτάκη (γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ) να συγκαλέσει την ΚΟ!

Ωστόσο πλέον ο "εμφύλιος" στη ΝΔ έχει περάσει σε άλλα επίπεδα, αφού εκτοξεύονται σοβαρότατοι υπαινιγμοί (αλλά και ανοιχτές κατηγορίες) μεταξύ Μεϊμαράκη - Σαμαρά, απευθείας ή μέσω του "περιβάλλοντος" τους!

"Μεϊμαράκης και γαντζωμένος στην καρέκλα δεν υπάρχει" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, "Εγώ θα ζητήσω από κ. Πλακιωτάκη να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ" είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας προσερχόμενος στα γραφεία του κόμματος στη Συγγρού.

Κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μεϊμαράκης, παραιτείται λοιπόν από σήμερα βάζοντας τον όρο το ίδιο όμως να κάνουν τόσο ο κ. Τζιτζικώστας από τη θέση του Περιφερειάρχη, αλλά και οι άλλοι δύο ανθυποψήφιοι από τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του κόμματος.

Απαντώντας στην "πρόκληση" Μεϊμαράκη, ο Άδωνης Γεωργιάδης ανακοίνωσε μέσω τουίτερ ότι παραιτείται άμεσα από μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ και ζήτησε με τη σειρά του από τον Απόστολο Τζιτζικώστα να παραιτηθεί από περιφερειάρχης!  Ανάλογη κίνηση έκανε στη συνέχεια και ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) αλλά από το περιβάλλον του Α. Τζιτζικώστα κυκλοφόρησε ότι εκείνος είναι εκλεγμένος αυτοδιοικητικός και δεν μπορεί να εγκαταλείψει με τον τρόπο αυτό την Περιφέρεια!

Οι δηλώσεις του κ. Μεϊμαράκη σήμερα το πρωί, μπροστά στα γραφεία της ΝΔ.

Η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης στους Νεοδημοκράτες που πληγώσαμε.

Θα καλέσω τον κ. Πλακιωτάκη, τον γραμματέα της ΚΟ, να ορίσει συνεδρίαση.

Δεν είμαι γατζωμένος σε καρέκλες, είμαι διατεθειμένος να παραιτηθώ από μεταβατικός πρόεδρος, πρέπει να παραιτηθεί και ο κ. Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι συνυποψήφιοί μου από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

«Σε αυτή τη διαδικασία προσήλθα με σεβασμό στους συνυποψηφίους μου και στη διαδικασία και γι' αυτό δεν έκανα και πολλές εμφανίσεις. Δεν απάντησα πολλές φορές και σε διάφορες προκλήσεις προσωπικές που δέχθηκα», είπε και πρόσθεσε: «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν ότι η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες. Ενώ είμαστε όλοι στο ίδιο καράβι, οι συνάδελφοι βρήκαν το θέμα της τεχνικής βλάβης ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης, ενώ και οι ίδιοι γνώριζαν τα πάντα».

Καθαρά τεχνικό το ζήτημα, δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί

Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία που θα έκανε την εκλογή

Βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν ότι δεν γνώριζαν ή να ζητούν την παραίτηση του προέδρου

Να θυμίσω ότι όταν παρενέβην για τις διαδικασίες, πολλοί είπαν ότι δεν είναι θέμα του προέδρου

Οταν έγινε διαγωνισμός για εταιρεία, ελέχθη ότι είναι η εταιρεία που θα κάνει καλά τη δουλειά της

Άκουσα τον Βορίδη να λέει να ζητήσω συγγνώμη, εκείνος όμως την ήξερε την εταιρεία και δικηγορικά. Οι άρτι αφιχθέντες να σέβονται λίγο αυτούς που έχουν δώσει τη ζωή τους για το κόμμα και να είναι πιο προσεκτικοί.

Και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία

Γιατί εκπλήσσονται όλοι;

Το Μέγαρο Μαξίμου επί Σαμαρά γνώριζε την εταιρεία και όλοι εγγυήθηκαν

Πιστεύω ότι μπορούμε να επιλύσουμε το πρόβλημα

Απολογούμαι στην υπερήφανη βάση της ΝΔ, το κόμμα είναι εδώ, θα ξεπεράσουμε το τεχνικό πρόβλημα και σύντομα θα γίνει η εκλογή νέου προέδρου

Η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν με συγκίνησε ποτέ

Είμαι διατεθειμένος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου και στη θέση θα μπορούσαν να τοποθετηθούν η Μαριέττα Γιαννάκου, η Αννα Μπενάκη, ο Δημήτρης Σιούφας, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης

Δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία εκλογής προέδρου, θα είμαι υποψήφιος

Οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, να εξηγήσω στους Νεοδημοκράτες ότι το ζήτημα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί

Ζήτησα από τον γραμματέα της ΚΟ Κώστα Πλακιωτάκη να ορίσει κοινοβουλευτική ομάδα για να συζητήσουμε τον προϋπολογισμό του 2016 καθώς και τα ζητήματα αυτά

Με μόνο αυτό το θέμα δεν μπορεί να συγκληθεί η ΚΟ

Απάντηση Σαμαρά

Η απάντηση του Αντώνη Σαμαρά ήρθε μέσω συνεργατών του και ήταν σφοδρότατη.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν τα εξής:

«Ο λαός της ΝΔ ένιωσε χθες πρωτοφανή προσβολή και απογοήτευση. Όσοι έχουν ευθύνες για ό,τι συνέβη οφείλουν να τις αναλάβουν και όχι να τις μεταθέτουν αλλού. Ο Αντώνης Σαμαράς καμία απολύτως εμπλοκή δεν έχει σε όλα αυτά. Κάνουν λάθος όσοι προσπαθούν να τον εμπλέξουν με κουτοπονηριές, ανοησίες και ψέματα».

Και συνεχίζουν:

«Τι εξυπηρετούν; Γιατί το κάνουν; Γιατί εμπλέκουν τον Αντώνη Σαμαρά με μια εταιρεία πληροφορικής που συνεργάζεται με τη ΝΔ ήδη από την εποχή που ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν γραμματέας του κόμματος; Τι εξυπηρετεί η εμπλοκή και συνεργατών του κ. Σαμαρά οι οποίοι δεν είχαν ποτέ την παραμικρή σχέση με αυτή την εταιρεία; Τι εξυπηρετούν όλα αυτά τα ψέματα; Ομως, αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του κόμματος και η ομαλή ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών. Να μην ξεχνάει κανείς ότι ο αντίπαλος είναι αλλού».

Μετωπική Μεϊμαράκη - Σαμαρά

H επιλογή του κ. Μεϊμαράκη να εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον κ. Σαμαρά για τη σχέση του με την εταιρεία που είχε επιλεγεί για τις εκλογές αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ και για το κλίμα εμφυλίου που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του κόμματος.

«Άκουσα τον Βορίδη να λέει να ζητήσω συγγνώμη, εκείνος όμως την ήξερε την εταιρεία και δικηγορικά. Οι άρτι αφιχθέντες να σέβονται λίγο αυτούς που έχουν δώσει τη ζωή τους για το κόμμα και να είναι πιο προσεκτικοί. Ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη δικό μου για την εταιρεία. Το Μέγαρο Μαξίμου επί Σαμαρά γνώριζε την εταιρεία και όλοι εγγυήθηκαν. Γιατί εκπλήσσονται όλοι;», δήλωσε το πρωί ο κ. Μεϊμαράκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού.

Σχόλια