default-image

Πάρκο Σκαφιδαρά: Δυστυχώς... είναι ξανά χωματερή

Κρήτη
Πάρκο Σκαφιδαρά: Δυστυχώς... είναι ξανά χωματερή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την εκ νέου ανάπλαση του περίφημου πάρκου Σκαφιδαρά, το οποίο εδώ και χρόνια έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, εξήγγειλε ο Δήμος Ηρακλείου.

Το πάρκο, την ύπαρξή του οποίου δε γνωρίζουν καν πολλοί Ηρακλειώτες, παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία το μακρινό... 2002, επί δημαρχίας Ασλάνη. Εκμεταλλευόμενη ευρωπαϊκά κονδύλια ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, η τότε δημοτική Αρχή προχώρησε στη μετατροπή του χώρου, όπου παλιότερα λειτουργούσε η χωματερή του Δήμου, σε ένα έργο "στολίδι" για όλο το Ηράκλειο.

Η περιοχή του Σκαφιδαρά, ελάχιστα μόλις χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου, βρέθηκε τότε να φιλοξενεί παιδικές χαρές, τεχνητές λίμνες, χώρους άθλησης και αχανείς κοινόχρηστους χώρους. Ωστόσο, όλα αυτά τα ωραία δεν κράτησαν για πολύ. Μερικές μόνο εβδομάδες μετά, το πάρκο ήταν ήδη ερειπωμένο. Αφημένο στη μοίρα του απ' όλους τους αρμόδιους φορείς και λεηλατημένο από τους ασυνείδητους, το πάρκο, έκτασης 100 στρεμμάτων, παραμένει παρατημένο κι ανεκμετάλλευτο εδώ και περισσότερα από 12 χρόνια.

Η ανάπλαση και η εκ νέου παράδοση του πάρκου, το οποίο έστω και για λίγους μήνες είχε εντυπωσιάσει τους κατοίκους του Ηρακλείου, κρίνεται σήμερα, περισσότερο από ποτέ, επιτακτική.

Την ώρα που πολλές οικογένειες εντός του αστικού ιστού «ασφυκτιούν», μη μπορώντας να πάνε τα παιδιά τους σε έναν ανοικτό - και ταυτόχρονα ασφαλή - χώρο για να παίξουν και να αθληθούν, το πάρκο Σκαφιδαρά μπορεί να αποτελέσει ξανά μια όαση ψυχαγωγίας και πρασίνου, έστω κι αν δε βρίσκεται στην "καρδιά" της πόλης.

Η αποκατάσταση του πολυδάπανου έργου βρίσκεται πάντως στα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου. Προ ημερών, βρέθηκε στο Σκαφιδαρά ο ίδιος ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός. Ο κ. Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου, αρμόδιο για Τεχνικά Έργα, Χάρη Μαμουλάκη, προχώρησε σε αυτοψία στους χώρους του ερειπωμένου πάρκου κι έδωσε εντολές στις συναρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, να μελετήσουν όλες τις εφικτές λύσεις και στη συνέχεια να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάδειξη του χώρου.

«Η εκ νέου ανάπλαση του πάρκου του Σκαφιδαρά αποτελεί στόχο της δημοτικής Αρχής παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο επιχειρεί σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση», δήλωσε με νόημα ο Βασίλης Λαμπρινός.

Γεωργία Μακάκη - Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News