Ειδήσεις

Κοντονής: Συνεχής η προσπάθεια πάταξης βίας και διαφθοράς

Σε δήλωση με σαφείς αιχμές για τη στάση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προέβη ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, υπογραμμίζοντας την αταλάντευτη απόφαση της Πολιτείας να πατάξει τα φαινόμενα βίας και διαφθοράς που κρατούν δέσμιο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αιτία, όπως είναι φυσικό, αποτέλεσαν τα απαράδεκτα και πρωτοφανούς έντασης και κλίμακας επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» και πέριξ αυτού, με αποτέλεσμα τη ματαίωση του ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι η ανοχή της κοινωνίας στη βία και την ασυδοσία έχει εξαντληθεί, επισήμανε ότι η προσπάθεια για την πάταξή της είναι και θα παραμείνει συνεχής, ενώ «φωτογράφισε» τη διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός μιλώντας για κάποιους «που δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους και προσπαθούν να τις μεταθέσουν σε άλλους», διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη.

Η δήλωση Κοντονή:

«Η σημερινή παραπομπή δεκατεσσάρων εκ των συλληφθέντων στον αρμόδιο Ανακριτή για την τέλεση σοβαρών κακουργημάτων δηλώνει προς όλους ότι ο Νόμος εφαρμόζεται και η πάταξη των φαινομένων της βίας είναι αντικείμενο συντονισμένων ενεργειών της Πολιτείας.

Όσοι νόμιζαν ότι θα συνεχίσουν ανενόχλητοι το καταστροφικό τους έργο αντελήφθησαν ότι η ανοχή της κοινωνίας έχει προ πολλού εξαντληθεί. Ελπίζω κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης οι συλληφθέντες να μιλήσουν και ν' αποκαλύψουν τα κυκλώματα που υποθάλπουν τέτοιες καταστάσεις.

Απευθυνόμενος προς όλους, τους δηλώνω ότι η προσπάθεια για την πάταξη της βίας και της διαφθοράς στον αθλητισμό και ιδίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι και θα παραμείνει συνεχής.

Όσοι, τέλος, δεν αντιλαμβάνονται τις ευθύνες τους, προσπαθώντας να τις μεταθέσουν σε άλλους, πυροδοτώντας μάλιστα ακραίες και αδικαιολόγητες αντιδράσεις με εμπρηστικές ανακοινώσεις, να γνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση θα προστατέψει την κοινωνική ειρήνη αταλάντευτα και με αποφασιστικότητα».

naftemporiki

Σχόλια