Ειδήσεις

Εθνικό διάλογο για τα μεγάλα θέματα, ζητά ο πρωθυπουργός

Την έναρξη ενός εθνικού διαλόγου με ολες τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της κοινωνίας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να δρομολογηθούν μεταρρυθμίσεις του ασφαλιστικού, της Παιδείας και η αναθεώρηση του Συντάγματος.  

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στο «Εθνος», αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση θα δρομολογήσει εθνικό διάλογο στα μεγάλα ανοιχτά θέματα, αλλά και τα ζητήματα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, κάνοντας αναφορά στο ασφαλιστικό, την Παιδεία και τη συνταγματική αναθεώρηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας προσθέτει ότι οι ριζικές μεταρρυθμίσεις απαιτούν ευρύτερες συναινέσεις. «Θέλω να πιστεύω ότι οι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις είναι ώριμες για μια τέτοια συζήτηση», σημειώνει. «Φυσικά, ο δρόμος της καταγγελίας και της αδιέξοδης πολιτικής δημαγωγίας παραμένει πάντα εύκολος, αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις είναι ώριμες και αναγκαίες, η κοινωνία το καταλαβαίνει και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει», τονίζει ακόμη ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην παιδεία λέγοντας ότι «πρέπει να προχωρήσουμε σε μια δημοκρατική ριζοσπαστική μεταρρύθμιση σε όλες τις βαθμίδες». Επίσης,τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης σημειώνοντας ότι «είναι επιτέλους η ώρα να πάμε σε μια ευρεία και συνολική μεταρρύθμιση που θα έχει μόνιμο χαρακτήρα και δεν θα στοχεύει στην εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων , αλλά στην ενίσχυση και διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών»

Σχόλια