Ειδήσεις

Στον Γοργοπόταμο ο Νότης Μαριάς

Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους ήρωες που ανατίναξαν τη γέφυρα του Γογοποτάμου το Νοέμβριο του 1942, παρέστη την Κυριακή 22/11/2015  στον ηρωικό Γοργοπόταμο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών,  Νότης Μαριάς.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης,και προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Το παράδειγμα των ηρώων που ανατίναξαν τη γέφυρα του Γοργοποτάμου, πρέπει να αφυπνίσει και πάλι τις συνειδήσεις των Ελλήνων, για να αναλάβουν την ιστορική ευθύνη της σημερινής γενιάς και να πετάξουν την τρόικα και τους ξένους δανειστές έξω από την Πατρίδα μας.

Χρέος τιμής για όλους μας, άλλωστε, είναι και η σθεναρή διεκδίκηση από πλευράς Ελλάδας των Γερμανικών αποζημιώσεων, τώρα που ο δρόμος για την συζήτηση του θέματος άνοιξε επισήμως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η Επιτροπή Αναφορών έκανε δεκτή τον Οκτώβριο την εισήγηση μου να κριθεί παραδεκτή η υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις."

Σχόλια