Ειδήσεις

Μητσοτάκης: "Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε τη Ν.Δ."

«Δώστε μου τη δύναμη να αλλάξουμε τη Νέα Δημοκρατία, να αλλάξουμε την Ελλάδα». Με τη φράση ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκλεισε χθες, Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, την ομιλία του στην Αθήνα, στην τελευταία συγκέντρωση πριν την εκλογή νέου αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Το ρυάκι που ξεκίνησε πριν από πέντε εβδομάδες έχει γίνει πλέον χείμαρρος και θα σπάσει το φράγμα των μηχανισμών», ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από τους πολίτες να πάρουν τη Νέα Δημοκρατία στα χέρια τους. Παράλληλα κάλεσε σε μαζική συμμετοχή την Κυριακή ενώ υποσχέθηκε στους πολίτες να  ξανακάνει τη Νέα Δημοκρατία το κόμμα που θα εκφράσει τους δημιουργικούς Έλληνες και την Ελλάδα της ελεύθερης οικονομίας.

«Η μεγαλύτερη χαρά που έπαιρνα στις προεκλογικές μου ομιλίες είναι όταν ερχόταν κόσμος και μου έλεγε: δεν ανήκω στη Νέα Δημοκρατία αλλά θα σε ψηφίσω γιατί πιστεύω σε σένα και γιατί πιστεύω ότι μπορείς να αλλάξεις τη Νέα Δημοκρατία», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε ότι θέλει τους «περαστικούς» στη Νέα Δημοκρατία.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την ανάγκη να χτίσει η Νέα Δημοκρατία μια πλατιά κοινωνική συμμαχία των δημιουργικών δυνάμεων, της Ελλάδας που ξυπνάει νωρίς, όλων αυτών που γύρισαν την πλάτη στο Κόμμα όχι επειδή δεν αισθάνονται Νεοδημοκράτες αλλά επειδή αισθάνονται ότι η Νέα Δημοκρατία του εγκατέλειψε.

«Επισκέφθηκα 37 νομούς, έκανα εκατοντάδες ομιλίες και το μήνυμα που έλαβα παντού ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανανεωθεί σε πρόσωπα, σε ιδέες και αξίες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας αυτοκριτική στη Νέα Δημοκρατία. «Ήρθε η ώρα να κερδίσουμε τη μάχη των ιδεών, να μιλήσουμε για τις αξίες μας και να ξαναγίνουμε υπερήφανη για την κεντροδεξιά ιδεολογία μας» τόνισε και μίλησε για τις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει την ευθύνη να είναι έτοιμη να μαζέψει τα συντρίμμια της χώρας όταν η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα μας οδηγήσει σε τεράστιο αδιέξοδο, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύοντας επίθεση στην Κυβέρνηση. «Η Κυβέρνηση γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και θα πεθάνει μέσα στην απαξίωση», πρόσθεσε. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη η Νέα Δημοκρατία να προτάξει ένα εναλλακτικό πειστικό πολιτικό σχέδιο διακυβέρνησης όταν κληθεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

«Δεν αρκεί η Νέα Δημοκρατία να είναι ενωμένη, πρέπει να είναι ανανεωμένη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και ξεκαθάρισε ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας γιατί την εγγυώνται και οι τέσσερις υποψήφιοι καλώντας τους πολίτες που στέκονται με επιφυλακτικότητα απέναντί του να τον εμπιστευτούν.

«Κάποιοι έχουν τα θάρρος να μου το πουν: "Μα καλά θα αλλάξεις εσύ τη ΝΔ που προέρχεσαι από μεγάλο πολιτικό τζάκι;". Κύριε επίτιμε πρόεδρε είμαι πάρα πολύ υπερήφανος για το όνομά μου», είπε απευθυνόμενος στον Επίτιμο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είμαι υπερήφανος που μεγάλωσα σε μια πολιτική οικογένεια που μου έμαθε τι σημαίνει δημόσια προσφορά. Δίπλα σε έναν πολιτικό άνδρα σπουδαίο, αδικημένο ενδεχομένως από την ιστορία, ο οποίος έχει τη χαρά να ξέρει και να βλέπει στα 97 του, ότι πολλά από όσα έλεγε ήταν απολύτως σωστά. Αλλά και τη στενοχώρια να γνωρίζει ότι αν η ελληνική κοινωνία τον είχε ακούσει νωρίτερα, τα πράγματα στη χώρα μας σήμερα θα ήταν πολύ καλύτερα. Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα για το όνομά μου. Δεν κρίνεται η πολιτική υστεροφημία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Το χειροκρότημά σας σήμερα είναι η μεγαλύτερη δικαίωση γι' αυτόν τον πολιτικό", πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σχόλια