default-image

Μαριάς για την "πρακτική μηδενικού συντελεστή" εταιρειών

Ελλάδα
Μαριάς για την "πρακτική μηδενικού συντελεστή" εταιρειών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την αντίθεσή του με την «πρακτική μηδενικού συντελεστή» που χρησιμοποιείται από ορισμένες εταιρίες στο Διαδίκτυο, όπως το Facebook κι η Google, εξέφρασε μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες στις 12 Νοεμβρίου ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος "Αντιμνημονιακοί Πολίτες", καθηγητής κ. Νότης Μαριάς.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την κατάργηση των τελών περιαγωγής ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής είπε χαρακτηριστικά ότι στόχος ήταν η άμεση κατάργηση των τελών περιαγωγής (και όχι το 2017) χωρίς όρους και όχι με αστερίσκους, με παραθυράκια και με εξαιρέσεις, όπως συνέβη τελικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα αυτό.

Αναφορικά με την πρακτική μηδενικού συντελεστή ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι χρησιμοποιείται κυρίως από εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ενώ υπηρεσίες όπως το Facebook και η Google τη χρησιμοποιούν προκειμένου να επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους στις αναπτυσσόμενες αγορές.

«Θεωρούμε την πρακτική μηδενικού συντελεστή ως απειλή για το ανοικτό διαδίκτυο που δίνει δυνατότητα απεριόριστης χρήσης, καθώς και ως απειλή για την ουδετερότητα του διαδικτύου, είπε ο Έλληνας ανεξάρτητος ευρωβουλευτής. Και πρόσθεσε: «Η ουδετερότητα στο διαδίκτυο προϋποθέτει να υπάρχει ισότητα στους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου και να μην εμποδίζεται καμία ιστοσελίδα και υπηρεσία. Ωστόσο, με την πρακτική του μηδενικού συντελεστή οι ιστοσελίδες δεν παρουσιάζονται με τον ίδιο τρόπο στους καταναλωτές -εφόσον κάποιες παρέχονται δωρεάν- και έτσι η κυκλοφορία στο διαδίκτυο δεν γίνεται με ίσους όρους για όλους. Τέλος, με την πρακτική αυτή περιορίζονται τα δικαιώματα των καταναλωτών σε ένα ανοικτό και προσβάσιμο σε όλους διαδίκτυο. Χρειαζόμαστε λοιπόν ενιαίους κανόνες για τις πρακτικές του μηδενικού συντελεστή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News