default-image

Δερματικό επίθεμα εντοπίζει λοιμώξεις

Υγεία
Δερματικό επίθεμα εντοπίζει λοιμώξεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δερματικό επίθεμα επιτρέπει στους γιατρούς να εντοπίσουν βακτηριακές λοιμώξεις και να τις αντιμετωπίσουν πιο γρήγορα, ιδιαίτερα σε παιδιά με εγκαύματα.

Την ανάπτυξη δερματικού επιθέματος που αλλάζει χρώμα όταν εντοπίζει λοίμωξη και που θα μπορούσε να μειώσει την άσκοπη χρήση αντιβιοτικών, ανακοίνωσαν επιστήμονες του Bath University.

Το επίθεμα δρα απελευθερώνοντας φωσφορίζουσα χρωστική ουσία από μικροσκοπικές κάψουλες όταν απελευθερώνονται τοξίνες από βακτήρια σε μια πληγή.

Αυτό επιτρέπει στους γιατρούς να εντοπίσουν βακτηριακές λοιμώξεις και να τις αντιμετωπίσουν πιο γρήγορα, ιδιαίτερα σε παιδιά με εγκαύματα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, θα μπορούσε να σώσει ζωές.

Παιδιά με εγκαύματα είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε βακτηριακές λοιμώξεις λόγω του ανώριμου ανοσοποιητικού συστήματος

Οι λοιμώξεις μπορούν να επιβραδύνουν την επούλωση των πληγών οδηγώντας σε μακρύτερη διαμονή στο νοσοκομείο και αφήνοντας μόνιμα σημάδια. Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατο.

Οι γιατροί βρίσκουν πολύ δύσκολο να διαγνώσουν λοιμώξεις εύκολα και γρήγορα χωρίς να αφαιρέσουν το πάσχον δέρμα.

Συχνά χορηγούνται αντιβιοτικά ως προληπτικό μέσο πριν επιβεβαιωθεί λοίμωξη.

Ωστόσο, αγωγή με αντιβιοτικά όταν δεν υπάρχει λοίμωξη μπορεί να οδηγήσει να γίνουν ανθεκτικά τα βακτήρια στα αντιβιοτικά.

Ο ερευνητής θεωρεί ότι το επίθεμα θα μπορούσε να βοηθήσει να σωθούν ζωές.

Οι ερευνητές έλαβαν χρηματοδότηση σχεδόν 1 εκατομμυρίου στερλινών από το Medical Research Council, για να δοκιμάσουν την ανταπόκριση του επιθέματος σε δείγματα από πληγές ανθρώπων με εγκαύματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News