default-image

Μαζί σκοτώθηκαν δίδυμες αδερφές από το μακελειό στο Παρίσι

Κόσμος
Μαζί σκοτώθηκαν δίδυμες αδερφές από το μακελειό στο Παρίσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήταν αχώριστες στη ζωή, αχώριστες έζησαν και το θάνατο. Οι 30χρονες δίδυμες Emilie και Charlotte Meaud πέθαναν η μία δίπλα στην άλλη στον καταιγισμό πυρών που σάρωσε το καφέ Le Carillon στο Παρίσι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Ακόμα 13 άνθρωποι έπεσαν νεκροί στο καφέ, θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης που συγκλόνισε τη γαλλική πρωτεύουσα και άφησε πίσω της συνολικά 129 νεκρούς.

Συντετριμμένοι η μητέρα και ο αδελφός τους κάνουν τις απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε τα κορίτσια να ταφούν στη γενέτειρά τους Aixe sur Vienne στη δυτική Γαλλία.

«Είναι άγριο, άγριο για μια μητέρα να κηδεύει το παιδί της. Να κηδεύει δυο παιδιά, δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε πώς είναι», είπε στη Daily Mail ο δήμαρχος της πόλης που γνώριζε τα κορίτσια και ήταν με την οικογένειά τους όταν μαθεύτηκαν τα τραγικά νέα.

«Ωστόσο, οι δικοί τους άνθρωποι δεν είχαν μίσος στην καρδιά τους, μόνο απορία και σύγχυση. Με τι λόγια να τους παρηγορήσεις; Δεν υπάρχουν», πρόσθεσε.

Οι δύο αδελφές κυνηγούσαν τα όνειρά τους στο Παρίσι. Η Emilie είχε αποφοιτήσει από την La Villette, την Εθνική Σχολή Αρχιτεκτονικής και έκανε καριέρα στον τομέα της. Η Charlotte είχε σπουδάσει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και εργαζόταν επίσης στο αντικείμενο των σπουδών της.

Ήταν ολόιδιες στην εμφάνιση αλλά πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, όπως λένε οι φίλοι τους. «Η Emile ήταν ντροπαλή, μυστηριώδης αλλά παραδόξως και πολύ κοινωνική. Της άρεσε η ροκ μουσική και οι ταινίες του Eric Rohmer. Η Charlotte ήταν πολύ δημοφιλής αλλά πιο κλειστή. Είχε την ομάδα των φίλων της και δεν έβγαινε έξω συχνά», περιγράφει ένας κοινός τους φίλος.

Δεν έμεναν όμως μακριά η μία από την άλλη για πολύ, βρίσκονταν συχνά για να τα πουν και να πιουν ένα ποτό, όπως έκαναν και το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

«Ήταν πολύ δεμένες. Η οικογένεια ανησυχούσε επειδή δεν είχε νέα τους το Σάββατο. Αργά εκείνο το βράδυ μάθαμε τι είχε συμβεί και είδαμε την οικογένειά το επόμενο πρωί», αφηγείται ο δήμαρχος της πόλης και οικογενειακός φίλος.

«Η μητέρα τους έχασε πέρσι τον σύζυγό της και πατέρα τον παιδιών της. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει κι αυτό…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News