default-image

Ν. Τόσκας: "Ναι στην ασφάλεια, αλλά και τη διατήρηση ελευθεριών"

Ελλάδα
Ν. Τόσκας: "Ναι στην ασφάλεια, αλλά και τη διατήρηση ελευθεριών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπέρ της ασφάλειας αλλά και της ταυτόχρονης διατήρησης των ελευθεριών και της δημοκρατίας τάχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ε.Ε., στις Βρυξέλλες.

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της συνεδρίασης, ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι «πρέπει να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να αισθάνονται ασφαλέστεροι οι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά χωρίς να διαταραχθεί το δημοκρατικό πλαίσιο, το πλαίσιο των θεσμών και του πολιτισμού μας».

Όσον αγορά στο ζήτημα καταχώρισης πληροφοριών για τις αεροπορικές μετακινήσεις των Ευρωπαίων πολιτών, ανέφερε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν έως τις αρχές Δεκεμβρίου, όπου θα συνεδριάσει εκ νέου το συμβούλιο.

Πηγές της κυβέρνησης διευκρίνιζαν ότι η Αθήνα τάσσεται υπέρ της διατήρησης των πληροφοριών για διάστημα ωστόσο, το οποίο δεν θα υπερβαίνει τα δύο χρόνια.

Ο κ. Τόσκας διαβεβαίωσε παράλληλα, ότι υπήρξε απόλυτη ταύτιση μεταξύ των υπουργών σχετικά με την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία όπλων στην Ε.Ε.

Σχετικά με το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών, ο Έλληνας υπουργός έκανε λόγο για «πολλές ευαισθησίες» μεταξύ των κρατών - μελών, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που θα διαταράσσουν τα δημοκρατικά ιδεώδη της Ευρώπης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News