Ειδήσεις

Β. Σιούτη: "Σε απόλυτο αδιέξοδο η κυβέρνηση" (Ηχητικό)

Όταν η κυβέρνηση αυτή έχει ήδη τρεις απώλειες κοινοβουλευτικά, στη πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων που θεωρούνταν από την ίδια τα πιο "μαλακά", είναι προφανές ότι το ασφαλιστικό και η φορολόγηση των αγροτών που έρχονται, καθιστούν πλέον επισφαλή την όποια εκτίμηση για την σταθερότητα της, λέει στο Ράδιο 9.84 και στο Γιώργο Σαχίνη η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη.

Αποκωδικοποιώντας και τις εξελίξεις στο προσφυγικό μετά το χτύπημα στο Παρίσι και το σταδιακό κλείσιμο των ροών στην υπόλοιπη Ευρώπη, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί καταστάσεις που την υπερβαίνουν.

Ως εκ τούτου η δήλωση του πρωθυπουργού, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας για αναζήτηση της μέγιστης δυνατής συναίνεσης των πολιτικών δυνάμεων σε μείζονα εθνικά και κοινωνικά θέματα, αποτελεί ενδεχομένως την τροχιοδεικτική για ενδεχόμενη διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που θα ψηφίζει δύσκολα  μέτρα και αποφάσεις.

Όμως όπως είπε η Β. Σιούτη, «είναι προφανές ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα ζητήσουν ανταλλάγματα πολιτικά για κάτι τέτοιο, αλλιώς γιατί να βάλουν πλάτη στη παρούσα κυβέρνηση. Κατά την ίδια η κατάσταση οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο με φόβο αν δε βρεθεί λύση να πάμε σε ανεξέλεγκτες και κοινωνικά καταστάσεις».

Σχόλια