Ειδήσεις

Μαριάς με Ευρωπαίους Υπουργούς για αποζημιώσεις

Οι γερμανικές αποζημιώσεις αποτέλεσαν το επίκεντρο των συζητήσεων του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Αντιπροέδρου των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητή Νότη Μαριά  με Ευρωπαίους Υπουργούς στο Λονδίνο στο περιθώριο των εργασιών του «φθινοπωρινού πανεπιστημίου» που διοργάνωσαν αυτή την εβδομάδα στο Λονδίνο οι Ευρωπαίοι Αντιφεντεραλιστές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής συναντήθηκε με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών  Υποθέσεων της Βρετανίας κ. David LIDINGTON, τον Υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας κ. Timo SOINI και τον Υπουργό Οικονομικών του Βελγίου κ. Johan VAN OVERTVELDT, τους οποίους ενημέρωσε για όλες τις πτυχές του εθνικού θέματος των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ειδικότερα για τις τελευταίες εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναφορών να κάνει δεκτή την εισήγηση του Νότη Μαριά και να κρίνει ως παραδεκτή την υπ΄ αρίθμ. 2214/14 Αναφορά της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) για τις γερμανικές αποζημιώσεις και να στείλει επιστολή στην Κομισιόν, τη γερμανική κυβέρνηση και την Ελληνική κυβέρνηση να τοποθετηθούν εγγράφως και επισήμως επί του εν λόγω θέματος.

Τέλος, ο Νότης Μαριάς έθεσε στον Υπουργό Οικονομικών του Βελγίου, ο οποίος είναι και μέλος του Eurogroup, το ζήτημα της επιστροφής στην Ελλάδα των κερδών της ΕΚΤ και των Κεντρικών Τραπεζών των κρατών - μελών της Ευρωζώνης από τα Ελληνικά ομόλογα σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του Eurogroup τον Νοέμβριο του 2012.

Σχόλια